Τελευταία ενημέρωση 04:18, 01 Οκτ 2023
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Μέλος του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΓΣ Περιστερίου είναι και επίσημα ο Ντανίλο Άντζιτς για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024!
Ο 27χρονος Μαυροβούνιος αμυντικός αναμένεται να ισχυροποιήσει με την παρουσία του την ομάδα μας στο νέο πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Κώστα Λούδη.
Ετικέτες

Χρειάζονται πολλά περισσότερα για νέα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο master plan που εκπόνησε η Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του ΕΚΠΑ

 Για μια ακόμη φορά ένα τραγικό γεγονός, όπως οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες τη Θεσσαλία, έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς εκφραστές των δυνάμεων της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού,  να υποστηρίξουν ένα ψεύτικο αφήγημα και να μιλήσουν για ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική.

 

Η ειρωνεία είναι πως μιλούν για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων δύο πρόσωπα όπως ο κ. Γ. Σγουρός, που ως περιφερειάρχης στο παρελθόν δεν έκανε τίποτε στον τομέα αυτό. Και ο κ. Γ. Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καταφέρει στο Δήμο του να ολοκληρώσει αντιπλημμυρικά έργα που του χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

7 Αλήθειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

 Στα ψέματα των δύο αυτών υποψηφίων περιφερειαρχών, απαντάμε με την αλήθεια των αδιαμφισβήτητων στοιχείων που παραθέτουμε.

 

Αλήθεια πρώτη: Η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής αποτέλεσε μια από τις πρώτες προτεραιότητες της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της το Σεπτέμβριο του 2019. Με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις στο διάστημα αυτό πετύχαμε η Αττική να αντέξει σε ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και να μην ζήσουμε ξανά τραγικές καταστάσεις, όπως αυτές που συνέβησαν στη Μάνδρα.

 

Αλήθεια δεύτερη: Υλοποιούμε 5 κατηγορίες παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 726 εκ. Ευρώ

Από το 2020 ως το 2023 έχουν αναπτυχθεί 5 κατηγορίες παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 726.740. 698 ευρώ.

 

Οι 5 αυτές κατηγορίες παρεμβάσεων αφορούν:

 1. Τον καθαρισμό των ρεμάτων ( 47.239.944 ευρώ)
 2. Τον καθαρισμό φρεατίων ( 6.764.245 ευρώ)Τη διευθέτηση και οριοθέτηση ρεμάτων ( 134.448.968 ευρώ)
 3. Την άρση καταπτώσεων κι αντιστήριξη πρανών ( 22.701.590 ευρώ)
 4. Την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ( 517.457.949 ευρώ)

 

Και οι 5 αυτές κατηγορίες παρεμβάσεων έχουν ως πηγή χρηματοδότησης

 

 • τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής
 • Το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
 • Το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020
 • Το ΥΜΕΠΕΡΡΑ
 • Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Πρόκειται για έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση εκτέλεσης, αλλά κι έργα ενταγμένα στον προϋπολογισμό με άμεσο προγραμματισμό υλοποίησης.

 

Αλήθεια τρίτη: Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.  Ενώ κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά αντιπλημμυρικά έργα που είχαν σταματήσει να εκτελούνται για διάφορους λόγους, όπως πλημμελείς μελέτες, αδυναμίες εργολάβων να υλοποιήσουν τις συμβάσεις, καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων, κλπ.

 

Αλήθεια τέταρτη: Το διάστημα 2020 -2023 η Περιφέρεια Αττικής

 • Ολοκλήρωσε 39 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
 • Σήμερα εκτελούνται 39 αντίστοιχα έργα
 • Μπορούν να δημοπρατηθούν άμεσα το επόμενο διάστημα, αφού διαθέτουν ώριμες μελέτες 130 αντίστοιχα έργα

Όσον αφορά τα έργα διευθέτησης κι οριοθέτησης ρεμάτων

 • Έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται σήμερα 18 έργα
 • Μπορούν να δημοπρατηθούν, εφόσον πλέον έχουν ωριμάσει, το επόμενο διάστημα άλλα 19

 

Αλήθεια πέμπτη: Για πρώτη φορά γίνεται με οργανωμένο τρόπο και με αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η Αττική δεν έχει ζήσει καταστάσεις του παρελθόντος, παρά το γεγονός ότι η κλιματική κρίση έχει ενταθεί ενώ και σημαντικό τμήμα των δασών έχει καταστραφεί από πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, ως ένα ακόμη μέτρο πολιτικής κι ενίσχυσης της διαφάνειας στον τομέα αυτό, σήμερα η Αττική είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που λειτουργεί Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Ρεμάτων, όπου καταγράφεται καθημερινά κι αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας κάθε δράση σε αυτόν τον τομέα, συνοδευόμενη κι από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Γιατί στην Αττική οι καθαρισμοί ρεμάτων γίνονται πραγματικά.

 

Αλήθεια έκτη: Χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ για την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής από φυσικές καταστροφές. Η Περιφέρεια Αττικής έχει καταρτίσει σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ένα ολοκληρωμένο master plan, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων πλημμυρικού κινδύνου, πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών. Στο σχέδιο αυτό  έχει γίνει ανά περιοχή η χαρτογράφηση των κινδύνων και η επικινδυνότητα που αφορά πλημμύρες, πυρκαγιές ή σεισμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής απαιτούνται έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί για μας έναν οδικό χάρτη, ο οποίος ασφαλώς πρέπει να επικαιροποιείται σε τακτικό χρονικό διάστημα, γιατί η κλιματική κρίση είναι μια δυναμική κατάσταση και τα έργα που θα εκτελεστούν πρέπει να στηρίζονται σε διαρκώς επικαιροποιημένες μελέτες και δεδομένα. Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, απαιτείται η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να προκαλέσει μια εθνική κινητοποίηση , προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι που ξεπερνούν τις δυνατότητες της , ώστε να υλοποιηθούν σε κατάλληλο χρόνο τα έργα και οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Το master plan έχει παραδοθεί στα αρμόδια Υπουργεία το προηγούμενο διάστημα.

 

Αλήθεια έβδομη: ο σωστός σχεδιασμός προβλέπει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Ως Περιφέρεια Αττικής προετοιμάζαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που έδινε βάρος στην υπεύθυνη ενημέρωση και την πιστοποιημένη εκπαίδευση πολιτών και εθελοντών, πάνω στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ. Αυτό το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

Δεν παίζουμε με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας

 

Οι 7 παραπάνω αλήθειες, αλλά και ο αναλυτικός πίνακας έργων και παρεμβάσεων που επισυνάπτεται, αποδεικνύει πως τα προηγούμενα 4 χρόνια έγιναν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 20 χρόνια. Χάρη σε όσα έγιναν, η Αττική κατάφερε να αντέξει και δεν ζήσαμε ξανά καταστάσεις όπως τα γεγονότα της Μάνδρας, που τόσο μας πλήγωσαν.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών δεν παίζει.

Ετικέτες
Την απόκτηση του Διονάτου ανακοίνωσε η Ανθούπολη.
Ετικέτες

Την τελευταία πινελιά με την απόκτηση του Κούντε έβαλε ο Ατρόμητος.

Ετικέτες

Μια πολύ σημαντική και κομβική μεταγραφή μπορεί να εξελιχθεί για τον Ατρόμητο η απόκτηση του έμπειρου και εν ενεργεία διεθνή Γιώργου Τζαβέλλα που φόρεσε κι επίσημα το αστέρι.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας (26/11/87) αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και έχει καταγράψει 49 συμμετοχές με την Εθνική μας ομάδα, σκοράροντας και τρία γκολ.

Άρχισε την καριέρα του από τη Δόξα Βύρωνα και την Τερψιθέα, με την Κέρκυρα να του δίνει την ευκαιρία για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το 2006. Τον Ιανουάριο του 2008 τον απέκτησε ο Πανιώνιος και μέσω των εμφανίσεών του μετακόμισε στην Bundesliga και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι του 2010.

Τον Ιανουάριο του 2012 μεταγράφηκε στη Μονακό και τη Ligue 1, από την οποία αποχώρησε το 2013 ώστε να επαναπατριστεί για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Στους Θεσσαλονικείς παρέμεινε μέχρι το 2017, όταν μεταγράφηκε στην Αλάνιασπορ με την οποία πραγματοποίησε 140 συμμετοχές και το 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ.

Με την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Γιώργος Τζαβέλλας που επέλεξε και πήρε το νούμερο «33», πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις στο atromitosfc.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε αυτό που ήθελα πραγματικά εξ αρχής και είμαι στον Ατρόμητο. Είναι μια ομάδα που παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές της. Από εγκαταστάσεις, γήπεδα κλπ. και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα, κάτι που φυσικά ήδη το γνώριζα, ακόμα και ως αντίπαλος. Το κυριότερο, όμως, ήταν ο τρόπος προσέγγισης από τον ίδιο τον πρόεδρο που ήταν πολύ ιδιαίτερος.

Με έκανε από την πρώτη στιγμή να καταλάβω πόσο ζεστή είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα και επιπλέον από την πρώτη συνομιλία με έπεισε απόλυτα ότι αυτό το βήμα είναι αυτό που θέλω να κάνω. Ήθελα πολύ μέσω αυτών που μου είπε να βοηθήσω άμεσα τη νέα μου ομάδα και να τον ευχαριστήσω εντός γηπέδου. Ειλικρινά, για μένα δεν παίζει κανέναν ρόλο το βιογραφικό. Αυτό που με ενδιαφέρει 100% είναι να βοηθήσω τον Ατρόμητο.

Από τη στιγμή που αποφάσισα να αποχωρήσω από την Τουρκία, είχα προτάσεις στα χέρια μου, αλλά ο Ατρόμητος ήταν η καλύτερη προοπτική, από πράγματα που ήδη γνώριζα και πολύ περισσότερο μετά τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο, αλλά και με τον προπονητή, που μου εξήγησε το πλάνο που έχει για την ομάδα και για μένα.

Ο Ατρόμητος έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο σταθερή ομάδα είναι. Είναι κυρίως μια ομάδα με στόχους, που πάντα έχει καλούς παίκτες, που θέλει να διακρίνεται και αυτό το έχω διαπιστώσει και ως αντίπαλος, που κάθε φορά, ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνιζόμουν, πάντα με δυσκόλευε. Όλο αυτό το πακέτο και τα όσα αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα, με έκαναν να θέλω πραγματικά με την καρδιά μου να έρθω εδώ.

Ποτέ δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Έχω έρθει με πολλά κίνητρα και η προσωπική μου επιδίωξη είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα να προοδεύει και να πηγαίνει κάθε εβδομάδα και καλύτερα. Το μυαλό όλων μας πρέπει να είναι στην καθημερινή δουλειά.

Ο Ατρόμητος είναι μια ιστορική ομάδα, έχει πάρει πολλές φορές πολλά μεγάλα παιχνίδια. Αυτό το ξέρω πολύ καλά. Περιμένω τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα στο γήπεδο και αν έρθει κάτι καλό φέτος, στα 100 χρόνια, τότε η χαρά όλων μας θα είναι διπλή».

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας