Τελευταία ενημέρωση 11:20, 02 Ιουν 2023
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Μια ακόμη απολαυστική βραδιά στο κλειστό «Α.Παπανδρέου» από τον ΓΣΠ και τον κόσμο του που γιόρτασαν μαζί μια απολαυστική νίκη επί του κάκιστου Παναθηναϊκούμε σκορ 73-58 και ισοφάρισε σε 1-1 τη μεταξύ τους σειρά!

Η ομάδα πραγματοποιεί φέτος την δική της υπέρβαση προσπαθεί να τρυπήσει το ταβάνι εφόσον καταφέρει να κάνει την έκπληξη κόντρα στους πράσινους που ακόμη έχουν βέβαια το προβάδισμα λόγω έδρας.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξ αρχής ανώτεροι στον αγώνα και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις της νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν έτρεξαν ένα 28-17 στέλνοντας το ματς σε διψήφια διαφορά. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και μείωσαν στους 6 (61-55), όμως πληγώθηκαν από τα λάθη τους (14) και την τραγική αστοχία τους (3/26 τρίποντα).

Κορυφαίος του αγώνα ήταν με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Μίρο Μπίλαν, ενώ ισάριθμους πόντους πρόσφερε και ο κομβικός Ντένμον. 12 σκόραρε ο Φρανσίσκο και 9 πόντους με 7 ριμπάουντ είχε ο Πουλιανίτης.

Από τον Παναθηναϊκό, έμοιαζε να παλεύει μόνος του ο Ματέους Πονίτκα, που είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται και πάλι στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Τρίτη (23/5, 19:15).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-29, 61-46, 73-58

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ετικέτες

Απομακρύνεται ο στόχος της ανόδου στην Α' Εθνική για τις Νέες Ατρόμητου οι οποίες στον πρώτο αγώνα μπαράζ που έγινε στο δημοτικό στάδιο Χωράφας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο της Β' Εθνικής (μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Soccerlive), ηττήθηκε 4-0 από την ΑΕΚ με την οποία είχε τερματίσει ισόβαθμη στην κορυφή, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έτσι η ΑΕΚ, έγινε το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο, αφού στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο Τραχώνων την επόμενη Κυριακή (28/5) η ομάδα του Περιστερίου καλείται να νικήσει με πέντε γκολ διαφορά.

Στο παιχνίδι που έγινε μπροστά σε περίπου 400 φιλάθλους, το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό χάρη σε ασύλληπτο αριστερό σουτ της Τσελέντη από θέση εκτός περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ και προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας (0-1). Τέσσερα λεπτά μετά (19') έγινε λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, με την Βασιλακοπούλου να γίνεται τελική αποδέκτρια της μπάλας και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ από πλεονεκτική θέση να σημειώνει το 0-2. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι κυανόλευκες ενέτειναν την πίεσή τους, χωρίς όμως να καταφέρνουν να φτάσουν στη μείωση του σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυρες πέτυχαν άλλα δύο γκολ και εδραίωσαν την επικράτησή τους ενόψει της ρεβάνς. Στο 63' η Στεφάτου σκόραρε με θαυμάσιο σουτ εκτός περιοχής για το 0-3, ενώ στο 86' η Πατέστη ακολούθησε τη φάση μετά την απόκρουση της Ψυρρή σε πλασέ της Μπαλντίδη και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-4. Στην καλύτερή της ευκαιρία στο ίδιο διάστημα, η ομάδα των Νέων Ατρομήτου έφτασε κοντά στο γκολ με μία κοντινή κεφαλιά της Σμέλτζερ που απέκρουσε η εξερχόμενη Κοτσιμπέλι, σε μία φάση που κατέληξε με άστοχο πλασέ της Γιούσια.

Διαιτητές: Πουλόπουλος, Σγουράκης-Παπαδόπουλος (Πειραιά)

ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (Καλομοίρα Κοντομίχη): Μαρασίδη (61' Ψυρρή), Κριεζή, Γιούσια, Αποστόλου, Βέρρα, Τζόρτζεβιτς, Σμέλτζερ, Γουίλιαμς, Φυτίλη (46' Σκάγκου), Γατούδη, Αυδίκου (61' Κόπελου)

ΑΕΚ (Νίκος Γκαλίτσιος): Κοτσιμπέλι, Μπαρτζακλή, Τσελέντη, Παυλοπούλου, Κόλλια, Στεφάτου (88' Πράπα), Γεωργακοπούλου (75' Πατέστη), Βασιλακοπούλου (73' Μπαλντίδη), Νίκα (88' Ματζάνα), Μπούτλα, Μιχαλοπούλου.

Ετικέτες

Eκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στις 12 Ιουνίου προκήρυξε ο Ηρακλής:

Ετικέτες

Την ανανέωση της συνεργασίας με τον γκολκίπερ  Νίκο Γονιδάκη ανακοίνωσε η Κηπούπολη.

Αναλυτικά: «Οι ανανεώσεις για την ομάδα μας συνεχίζονται, με «θωράκιση» στον «άσο» από τον Νίκο Γονιδάκη.
Ο τερματοφύλακας προέρχεται από μια εκπληκτική χρόνια με την ομάδα μας και η εντολή από το προπονητή μας Παλλίδη Χρήστο ήταν ξεκάθαρη για παραμονή του πορτιέρο.
Ο Νίκος ως αδαμάντινος χαρακτήρας και τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ θα είναι ταυτόχρονα και ο γυμναστής για τους μικρούς μας πορτιέρο της Ακαδημίας».

Ετικέτες

 

Τις εικόνες ντροπής που δημιούργησαν οι «οπαδοί» του Αγίου Δημητρίου καυτηρίασε με τρόπο γλαφυρό αλλά απόλυτα αληθές ο Φοίνικας σε ανακοίνωση του. Αναλυτικά:

«Βρισκόμαστε δύο εικοσιτετράωρα σχεδόν μετά τον αγώνα της Τετάρτης, δυό εικοσιτετράωρα μετά από μια μέρα που δεν κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο μας, από μια μέρα που δεν κατάφερε να μας κάνει σοφότερους.

Δεν ήταν αυτός ο αγώνας της χρονιάς για την ομάδα μας, ήταν όμως όλη η σειρά των αγώνων της διαδικασίας αυτής, μέσα στην οποία παρουσιάσαμε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, χάνοντας το στόχο μας στις λεπτομέρειες, αφού μας έλειψε στα περισσότερα ματς η ουσία. Μόνο δύο ημίχρονα μέσα σε αυτούς τους έξι αγώνες χάσαμε, όμως δεν ήταν αυτά που μας στοίχισαν την άνοδο.

Στον προχθεσινό αγώνα, μπορεί να κυριάρχησε το άγχος και η ένταση, αλλά η ομάδα μας έπαιξε το ποδόσφαιρο της όσο αυτοί οι παράγοντες της το επέτρεψαν. Βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ, από γκολ τα οποία απαγορεύεται να δέχεσαι, ειδικότερα δε όταν υπάρχει αυτό το διακύβευμα της ανόδου.

Στο 23ό λεπτό η φιλοξενούμενη ομάδα, άνοιξε το σκορ από κοντινή κεφαλιά, μα πέντε λεπτά μετά ο Λαγός ανατράπηκε εντός περιοχής και ο Γιαταγανάκης έφερε το σκορ και πάλι στην ισοπαλία. Η πίεση μας ανέβηκε κατακόρυφα (και εντός και εκτός γηπέδου) βάζοντας τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του, και σε αυτό το διάστημα είδαμε ένα ευθύβολο σουτ του Χαλικιά να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Με τον ίδιο προσανατολισμό κατεβήκαμε και στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να βρίσκουμε εύκολες λύσεις στην αντίπαλη άμυνα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγίου Δημητρίου μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ, όταν στο 71ό λεπτό μετά από μια εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα δεν σταμάτησε σε κανένα σώμα αμυντικού μας, και έτσι ο αντίπαλος επιθετικός βρήκε τρόπο να κάνει το 1-2. Η απάντησή μας δεν άργησε να έρθει και έτσι στο 82ό λεπτό ο Γιαταγανάκης, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε ξεμαρκάριστος και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η μεγαλύτερη μας στιγμή ήταν η εκτέλεση φάουλ του Λαγού στο 92’ που με υπερένταση έδιωξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ενδιάμεσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον είχε η εξέδρα για τους λάθος λόγους. Είδαμε εικόνες που δεν χωράνε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έτσι τουλάχιστον όπως το οραματιζόμαστε εμείς οι ρομαντικοί.

Είδαμε σκηνικά που βλέπουμε να διαδραματίζονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που όλα αυτά μας έχουν κάνει να το σιχαθούμε, και ήταν μοιραίο τελικά να τα βιώσουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Δεν είναι ότι πέσαμε κι από τα σύννεφα, αλλά όσο να ‘ναι μια απογοήτευση την νιώσαμε. Και πως να μην την νιώσεις όταν εσύ στην εξέδρα σου έχεις παιδιά των ακαδημιών σου, όλων των ηλικιών, που ήρθαν απλά για να δουν την ομάδα τους, και από την άλλη να βλέπεις να εκσφενδονίζονται μπουκάλια και αντικείμενα στην μεριά σου, εκεί δηλαδή που βρισκόντουσαν παιδιά.

Πως να μην νιώσεις απογοήτευση όταν σε μια σύρραξη που προκλήθηκε επειδή τους ζητήσαμε να μην πετάνε αντικείμενα, μπήκαν στην μέση «παιδιά» με υπερφυσικές δυνάμεις να μας διώξουν και να μας τρομοκρατήσουν.

Τελικά τα κατάφεραν, αφού στα μάτια μας την ώρα εκείνη, είδαμε παιδάκια να λένε "Μπαμπά, πάμε να φύγουμε απ’ το γήπεδο", και φύγανε...

Μπορούν να έχουν την συνείδησή τους ήσυχη κι αν τυχόν έχουν παιδιά, να τα κοιτάξουνε στα μάτια και να τους πούνε, ότι προχθές κατάφερα και έδιωξα μερικά οκτάχρονα και δεκάχρονα αγοράκια από το γήπεδο.

Παραλείψαμε να αναφέρουμε ότι υπήρχε αστυνομική ενίσχυση στο γήπεδο, της τάξης των 6-8 ένστολων, εκ των οποίων μία κοπέλα, και πλην ενός την ώρα της σύρραξης, άπαντες κοιτούσαν με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ μια μικρή δύναμη της ΟΠΚΕ έμεινε στο παρκινγκ του γηπέδου και δε μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Περιττό να αναφέρουμε ότι η ίδια η ΕΠΣΑ, μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα στείλει τουλάχιστον μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Εννοείται πως κανείς δεν ήρθε, σαν να ήθελαν να μας αφήσουν να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, απροστάτευτοι από κάθε θεσμική αρχή αυτού του κράτους (;) αν τηρείται ακόμα αυτή η έννοια στη χώρα αυτή.

Προφανώς και άδικα γράφονται όλες αυτές οι γραμμές αφού κανείς δεν θα ευαισθητοποιηθεί και τίποτα δεν θα αλλάξει, ξέρουμε που ζούμε. Το πολύ πολύ διαβάζοντας τες, άλλοι να μας βρίζουν και άλλοι να μας απαξιώνουν.

Εμείς όμως θα παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας και σε αυτά που πρεσβεύουμε εδώ και 53 χρόνια. Θα προσπαθούμε μέσα από τον αθλητισμό να δημιουργούμε χαρακτήρες και ανθρώπους χρήσιμους στην κοινωνία. Θα προσπαθούμε να φέρνουμε τα παιδιά στα γήπεδα, για να τα πείσουμε ότι ο αθλητισμός τρέφεται και υπάρχει από τη φωτεινή του πλευρά.

Κρατάμε για το τέλος, το κλάμα των ποδοσφαιριστών μας που αυθόρμητο βγήκε με το σφύριγμα της λήξης, τα πνιγμένα συναισθήματα όλων αυτών των εβδομάδων που έτρεξαν μέσα από τα μάτια τους το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτή θα είναι η αφετηρία μας για τη νέα χρονιά, για την ομάδα που θα χτίσουμε και πάλι για να πρωταγωνιστήσει.

Όσο για το πανό μας το οποίο κάψατε πάνω στα πανηγύρια σας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είμαστε οπαδοί για να μπούμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις.

Το πανό θα το ξαναφτιάξουμε, αυτό που δεν ξέρουμε πως θα φτιάξουμε, είναι την παιδική ψυχή του μικρού αγοριού, που έφυγε από το γήπεδο τρομοκρατημένο προχθές».

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Τρανός στον πάγκο του «Άγιου»

Τρανός στον πάγκο του «Άγιου»

01 Ιουν 2023 Άγιος Ιερόθεος

Ανανέωσε ο Καλέμης

Ανανέωσε ο Καλέμης

01 Ιουν 2023 Κηπούπολη

Συνεχίζει και ο Μιχάλης

Συνεχίζει και ο Μιχάλης

01 Ιουν 2023 ΑΟ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας