Ο ΑΟ Περιστερίου ολοκλήρωσε σαν λόρδος τη χρονιά αφού πέρασε από την Εργάνη επικρατώντας του ΑΟ Βύρωνα με 0-3.
Πέρα από τα τρια τέρματα οι φιλοξενούμενοι είχαν και τρια δοκάρια με τους Γεωργακοπουλο (2) και Μπούζα, πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης. Στο 57' ο Λάχας έκανε το 0-1, με τον Μιχάλη στο 87 να σημειώνει το 0-2. Το τελικό 0-3 έγινε με αυτογκολ στις καθυστερήσεις
ΑΟ ΒΥΡΩΝ (Άκης Μιχαηλίδης) Τσαλαματάς (73' Μπούρο), Λιάτσος, Σταύρου, Παππάς, Σκαρώνης, Ζάγκας (46' Τριανταφυλλάκης), Ζαφείρης, (73' Σκέμπι) Σάμιος (46' Χάγιας), Δημάκης, Μπαλαφούτης, Δήμος.
ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Σάκης Σάσσαλος) Μπακοδήμος, Στασινόπουλος (70' Τατιογλου), Κουτρης (46' Ζαφειράτος), Μπούζας Ι., Διονυσόπουλος, Λάχας, Μιχάλης, Δημητρίου, Κατσικης (46' Θεοδωρόπουλος) Ρίζος (88' Καραμπέκος), Γεωργακόπουλος.
Σε ένα αδιάφορο για εκείνην παιχνίδι, σε αντίθεση με τον αντίπαλο της που καιγόταν η Κηπούπολη ηττήθηκε από την Αλσούπολη εκτός έδρας με 2-0.
Η ομάδα της Ν. Ιωνίας επικράτησε με τον Μούτσο να ανοίγει το σκορ με φάουλ στο 11' και τον Κωνσταντάκη να εδραιώνει το προβάδισμα της ομάδας του στο 42'.
Διαιτητές: Αρβανίτης, Δηλγερίδης-Ρομπότης
ΑΛΣΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Λαζάρου): Καραγεώργος, Φειδάκης, Καρυπίδης (67' Χεινοπόρος), Χαραλάμπους, Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης (69' Ντάλλας), Μούτσος (67' Πανταγιάς), Τζωρτζάτος, Τσίκας, Τσόγκας (46' Σώντας)
ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ (Χρήστος Παλλίδης): Γονιδάκης, Σοφός (80' Δουλγεράκης), Ανδρωνιώτης, Παούρης (75' Χριστοδούλου), Σαββουλίδης (80' Μπίσκος), Λουκάκης, Τζαρέλλας, Καλαμοτουσάκης, Μουράτης, Σαλλίτα, Θεοχαρίδης.
Η Σοφία Σακοράφα, παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ο Λάμπρος Παπακώστας, παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα σε ύψος και Αντιπρόεδρος του ΟΦΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην παρουσίαση του προγράμματος Κοινωνικού Αθλητισμού του Συλλόγου, σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου με την ευγενική χορηγία της Interamerican!
Μαζι με το Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και παρουσία των αντιδημάρχων της πόλης, ο σύλλογος στίβου ΟΦΚΑ Περιστερίου έγραψε τη δική του ιστορία με ένα καινοτόμο πρόγραμμα που κάνει πράξη. Πράξη αλληλεγγύης για είκοσι παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που θα υποδείξουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, για να ενταχθούν δωρεάν και για ένα χρόνο στις προπονητικές δράσεις του συλλόγου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός Περιστεριώτης δημοσιογράφος του Alpha TV, κ. Βαγγέλης Γιακουμής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε παρουσία εκατοντάδων γονέων με το 4ο KID'S Athletics Day, όπου αθλητές όλων των ηλικιών διασκέδασαν μέσα από τα αγωνίσματα του στίβου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Β. Μπέτσης, Αν. Θεοδωράκος, Π. Λύκος, Γ. Τσίνας, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ Αλ. Πλέστης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής κ. Θ. Βόσσος, ενώ από το Δ. Σ. του ΟΦΚΑ Περιστερίου η Πρόεδρος κα. Χριστίνα Ματάκη, οι Αντιπρόεδροι κ. Λάμπρος Παπακώστας και κα Μαρία Λαμπροπούλου, ο Έφορος του τμήματος κ. Ανδρέας Παπανδρέου, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. κα Μαρία Τσέκερη και κ. Στέφανο Καρλικόβαλη.
Μια ακόμη πολύ βαριά ήττα για τον Άγιο Ιερόθεο που περιμένει καρτερικά να τελειώσει το μαρτύριο του φέτος στη Γ' Εθνική. Ο Φωστήρας τον νίκησε με 7-1 στη Χωράφα ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι και στο πρώτο ματς στον Ταύρο πάλι επτά γκολ πέτυχε.
Μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό, ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ακόμη ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, ξέραμε ότι ο Κολοσσός είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Το έχουμε δει όλη τη χρονιά, είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, μ’ έναν πολύ καλό προπονητή που έχει δυσκολέψει και κερδίσει πολλές ομάδες. Έχουν παλέψει όλα τα παιχνίδια, τρία-τέσσερα τα έχουν χάσει στον πόντο».
Και συνέχισε: «Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, έπρεπε να είμαστε πνευματικά δυνατοί και αυτό το δείξαμε στο τελευταίο 10λεπτο όταν ήταν ισοπαλία το ματς. Εκεί παίξαμε εκπληκτική άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 12 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη».
Ο Βασίλης Σπανούλης μετά αναφέρθηκε στην εξέλιξη του αγώνα για την οποία παρατήρησε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, αλλά για ακόμη μια φορά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, δεχθήκαμε πάρα πολλούς πόντους μετά το πρώτο 5λεπτο στην πρώτη περίοδο. Κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, αλλά από εκεί και πέρα οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πνευματική τους δύναμη στο παιχνίδι, γιατί όπως είπα και πριν στο τελευταίο 10λεπτο έδειξαν νοοτροπία νικητή και καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».
Στη συνέχεια ο προπονητής του Περιστερίου bwin ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Δημήτρη Μωραΐτη, για τον οποίο είπε: «Έπαθε ένα διάστρεμμα, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες».
Όταν ρωτήθηκε για την βοήθεια των παικτών από τον πάγκο, εξήγησε: «Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από 12 παίκτες. Στο προηγούμενο παιχνίδι στη Νίκαια με τον Ιωνικό μπήκαν τα παιδιά από τον πάγκο και άλλαξαν πραγματικά όλο το παιχνίδι. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Έτσι ήμασταν όλη τη χρονιά και έτσι θα συνεχίσουμε».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολοσσού, Ηλίας Παπαθεοδώρου, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για τη νίκη του, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Εμείς καταφέραμε μετά το αρχικό ξάφνιασμα να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να έχουμε προβάδισμα με μικρές διαφορές η να είμαστε πολύ κοντά στο σκορ. Ήταν ξεκάθαρο ότι φτάνοντας στο τελευταλίο 5λεπτο η ομάδα που θα είχε τις καλύτερες αποφάσεις στην επίθεση της, θα περιόριζε τα λάθη της και θα εκτελούσε σωστά, θα κέρδιζε το ματς. Εμείς δυστυχώς πουλήσαμε πολλές φορές την μπάλα, χάσαμε αρκετές βολές, λέι απ ανοιχτά και το Περιστέρι bwin με την ποιότητα που έχει κατάφερε να σκοράρει και να κερδίσει το παιχνίδι».