Τελευταία ενημέρωση 12:26, 09 Δεκ 2022
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

«Από τη συνολική αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, τη στρατηγική μας στην εξωτερική πολιτική και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι οι μικροεπαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας και, φυσικά, της Δυτικής Αθήνας». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σήμερα στο Περιστέρι σε διευρυμένη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και επιμελητηρίων με τίτλο «Η εξωστρέφεια των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Περιβάλλον».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή αξιοπιστία της, γιατί εφαρμόζει συστηματικά μια εξωτερική πολιτική αρχών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και έχει καταστεί πυλώνας σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Εφαρμόζοντας δε μια πολιτική αναβαθμισμένης οικονομικής διπλωματίας και αξιοποιώντας τις δομές του Υπουργείου, έχει αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της και έχει γίνει πόλος έλξης και για τεχνολογικούς κολοσσούς. «Δε θα σταματήσουμε να δουλεύουμε, για να πετυχαίνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μπορούμε να γίνουμε ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, αλλά και κόμβος επικοινωνιών και δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά.

Περαιτέρω, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε τον ρόλο που διαδραματίζει το Ταμείο Ανάκαμψης στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας,  αναφερόμενος και στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από αυτό. Όπως είπε, πρόκειται για «ένα ευρωπαϊκό εργαλείο που έχει ελληνική σφραγίδα» και υπενθύμισε την εξαντλητική διαπραγμάτευση των 100 ωρών τον Ιούλιο του 2020, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, και κατέληξε στο να επωφεληθεί η χώρα μας κατά κεφαλήν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε εμβληματικά έργα, που ήδη είναι σε εξέλιξη, για να αναμορφώσουν τη Δυτική Αθήνα και θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους, όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης στο Αιγάλεω και στην Αγία Βαρβάρα, οι αναδασώσεις στο Ποικίλον Όρος, η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό στη Δυτική Αθήνα (για πρώτη φορά μετά το 2013) με την κατασκευή τριών σταθμών στην περιοχή του Ίλιον, αλλά και η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από τα Άνω Λιόσια μέχρι τα Μέγαρα. Όπως εξήγησε, «στόχος είναι να ωφεληθούν και οι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, ώστε να αυξήσουν τον τζίρο τους και να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση σε φτηνό δανεισμό. Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής επισήμανε κατά την τοποθέτησή του ότι o σχεδιασμός της Κυβέρνησης και το σύνολο των επενδυτικών πόρων που έχει εξασφαλίσει η χώρα για τα επόμενα χρόνια με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας αφορούν κυρίως τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. «Οφείλουμε να τις ενισχύσουμε ουσιαστικά προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις δράσεις της νέας περιόδου, να αντλήσουν χρηματοδότηση, να αξιοποιήσουν τα φορολογικά κίνητρα και τις ευκαιρίες ψηφιοποίησης και καινοτομίας και να επεκτείνουν την εξωστρέφειά τους», τόνισε ο κ. Σμυρλής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γ. Καρανίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece Μ. Γιαννόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Γ. Σταματόπουλος και εκπρόσωποι επαγγελματικών- οικονομικών φορέων και επιμελητηρίων της Δυτικής Αθήνας. Το παρών έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακός και ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας.

 

Ετικέτες
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος έδωσε το παρών στην εκδήλωση με θέμα «Τριφυλία: Άνθρωποι φορείς Πολιτισμού» που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Τριφυλίων Περιστερίου - Δυτικής Αθήνας με εξέχοντες συνομιλητές στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, εκπροσωπώντας τον Γιώργο Πατούλη.
Σε σχετικές δηλώσεις ανέφερε τα εξής: «Η Περιφέρεια Αττικής
 επενδύει σε δράσεις καινοτομίας, έρευνας και επιχειρηματικότητας, συνταιριάζοντάς τες με τις ρίζες μας, τον πολιτισμό μας. Αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Αθήνας τους Ανθρώπους της και τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, με την ένταξη νέων προγραμμάτων και την υλοποίηση καινούργιων προτάσεων, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου για τη διοργάνωση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης».
 
Ετικέτες

Με θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία φιλική αναμέτρηση τoυ Ατρόμητου, αυτή τη φορά κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ της Premier League, καθώς σε ματς που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη κόντρα στα μεγαλύτερα «αστέρια» της επικράτησε με σκορ 3-2.

Παρά την τεράστια ευκαιρία του Κιάρτανσον μόλις στο 2’, στην οποία είχε απάντηση ο Χέντερσον, το σκορ άνοιξε στο 5’ η αγγλική ομάδα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο η απάντηση για το «αστέρι» ήταν άμεση.

Ετικέτες

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στον κόσμο προσφέροντας προγράμματα στα αγγλικά και οδεύοντας στον δρόμο της διεθνοποίησης.” Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στην εναρκτήρια τελετή της Διεθνούς Εβδομάδας Erasmus+/Διεθνούς Κινητικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

Η διεθνοποίηση ήταν “για μας και μια ιδεολογική μάχη απέναντι σε δυνάμεις που περιόριζαν τα πανεπιστήμια στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών μόνο σε Έλληνες”, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπερασπιζόμενος τη δυνατότητα των πανεπιστημίων να συναγωνίζονται στη διεθνή αρένα προσελκύοντας διεθνείς φοιτητές. Προς την κατεύθυνση αυτή θεσμοθετήθηκε η φοιτητική βίζα, η οποία, όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, διευκολύνει τους ξένους φοιτητές που έρχονται στην Ελλάδα και χρειάζονται βίζα, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους που επιθυμούν να τους επισκεφθούν.

 

Στην ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήρε την επιτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων, τα οποία συνέχισαν αδιαλείπτως τα μαθήματα διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπογράμμισε ιδιαίτερα το σημαντικό έργο που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, χαρακτηρίζοντάς το “πυρήνα ακαδημαϊκής αριστείας αλλά και πρακτικής γνώσης” και, απευθυνόμενος στα μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών που συμμετέχουν στη Διεθνή Εβδομάδα Erasmus+, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί μιαεξαιρετική επιλογή για διεθνείς φοιτητές”.

 

Γενικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία της κινητικότητας των φοιτητών και του προγράμματος Erasmus, “ενός από τα πιο πετυχημένα προγράμματα της ΕΕ”, το οποίο κλείνει φέτος 35 χρόνια ζωής, έχοντας δώσει τη δυνατότητα σπουδών στο εξωτερικό σε πάνω από 9 εκατομμύρια νέους. Σε αναγνώριση της σημασίας του προγράμματος, η ΕΕ αύξησε τη χρηματοδότηση για το Erasmus κατά την περίοδο 2021-2027 και έχει επεκτείνει την κινητικότητα και σε τρίτες χώρες.

 

Η Διεθνής Εβδομάδα Erasmus+/ Διεθνούς Κινητικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πραγματοποιείται με συμμετοχή Διεθνών Ιδρυμάτων από χώρες - συνεργασίες Erasmus+ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με στόχο την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών που υιοθετήθηκαν εν μέσω της Πανδημίας Covid-19 για την ομαλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

Ετικέτες

Σε ένα ματς με ωραίο θέαμα Ανθούπολη και Θύελλα Αγίου Δημητρίου έμειναν στο 2-2. Στο 27' ο Έκτορας Πατρίκιος έκανε το 0-1, ωστόσο οι γηπεδούχοι γύρισαν τούμπα το ματς αφού στο 73' ο Ηλιόπουλος έκανε το 1-1 με τον Μπίμπιζα στο 90' να σημειώνει το 2-1.

Η ομάδα των νοτιων προαστίων δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 93' ο Γαλάνης ισοφάρισε σε 2-2

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Αλβέρτος Παπαδάκης) Τσιώσης, Κοσκινάς, Μαρκάκης (84' Πανίδης), Πάσσαρης, Μπίμπιζας, Αρβανίτης, Ρεστζοβ, Καψάλης (46' Τζαβάρας), Ηλιόπουλος, Καλογερης (82' Ντούπης), Παπανικος (41' Ξυνογαλάς).

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Βαγγέλης Γιαννοπουλος) Καβακλής, Πατρίκιος Γ. Νταλάκας, Γαλάνης, Παπανδρέου, Μανουσέλης, Λαγοπάτης, Πετράκης (82 Δημητριου), Βλαχάκης, Πατρίκιος Ε., Κουμουνδούρος.

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας