Τελευταία ενημέρωση 10:22, 16 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Εντυπωσιακή παρουσία είχε η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου στους αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα στις 30 και 31 Μαρτίου! Τον ΓΣΠ εκπροσώπησαν 48 αθλητές, 19 του προαγωνιστικού τμήματος και 29 της αγωνιστικής ομάδας.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, καθώς οι αθλητές του αγωνιστικού τμήματος κατέκτησαν συνολικά 38 μετάλλια (18 Χρυσά, 8 Ασημένια, 10 Χάλκινα), ενώ δυναμική ήταν η εκπροσώπηση και στα ομαδικά αγωνίσματα με απολογισμό ένα ασημένιο (4×50 mixed Μικτή) και ένα χάλκινο μετάλλιο (8×50 mixed Ελεύθερο).

Σπουδαία αποτελέσματα πέτυχε και η προαγωνιστική ομάδα του ΓΣ Περιστερίου που κατέκτησε 16 μετάλλια (5 Χρυσά, 5 Ασημένια, 6 Χάλκινα). Παρά το νεαρό της ηλικίας τους (παιδιά ηλικίας 10-12 ετών) οι νεαροί αθλητές έδειξαν το ταλέντο τους αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες κολυμβητικές επιδόσεις τα επόμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα των αγώνων στην Πάτρα ανέδειξαν για άλλη μια φορά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο σε όλες τις ηλικίες, αλλά και την πρόοδο που υπάρχει δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να εξελιχθούν και να αποτελέσουν τους επόμενους μεγάλους αθλητές της κολύμβησης.

Ετικέτες

Λύγισαν (10-9) στα Χανιά

Παρότι ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι η γυναικεία ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου ηττήθηκε (10-9) στα Χανιά από την ομώνυμη ομάδα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Οι αθλήτριες του Θοδωρή Ανδρεάκου λύγισαν στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 1:44 πριν τη λήξη της αναμέτρησης όταν η Άσπα Φουράκη ευστόχησε σε πέναλτι.

Η ομάδα του ΓΣΠ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 1-4 στο πρώτο 8λεπτο, ενώ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν μπροστά με 2-6, ωστόσο, τα Χανιά αντέδρασαν και με το επιμέρους 7-2 στο δεύτερο 8λεπτο έκλεισαν το πρώτο μέρος έχοντας το «πάνω χέρι» (8-6).

Στην τρίτη περίοδο οι πολίστριες του ΓΣΠ με το 0-2 ισοφάρισαν το παιχνίδι (8-8) και όλα κρίθηκαν στο τελευταίο 8λεπτο με τα δυο γκολ της Φουράκη, καθώς νωρίτερα η Πέττα είχε ισοφαρίσει (9-9) πριν η πολίστρια των Χανίων σημειώσει το γκολ της νίκης με πέναλτι.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 1-4, 7-2, 0-2, 2-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Κατσουλάκης): Πασβάντη, Τρουλάκη, Ινάμπα 3, Φουράκη 3, Παπασηφάκη, Τσιουγκρή 1, Ζαχαράκη, Καβακούτσι 2, Καραδάκη, Αικ. Κουνδουράκη 1, Χαβρέ, Πενταράκη, Κυριακοπούλου, Γλυνιαδάκη, Βούλγαρη.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Ανδρεάκος): Ζαφειράκη, Λαλούση, Γροζοπούλου, Αποστολίδου 2, Κόλλια 1, Πετάση 1, Γκίκα, Πέττα 3, Λασκαρίδου, Κάσσαρη, Γκoτζιά 1, Καραγιάννη, Σκαρμούτσου, Λέβι 1.

Ετικέτες

Παρότι έκανε μεγάλη προσπάθεια η ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου πήρε την ισοπαλία (8-8) κόντρα στον Υδραϊκό στο κολυμβητήριο της Χωράφας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ φάσης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Οι πολίστες του Κώστα Λούδη ξεκίνησαν έχοντας τον έλεγχο του αγώνα (3-2 στο πρώτο 8λεπτο), αλλά στη συνέχεια με το επιμέρους 0-2 ο Υδραϊκός πήρε τον έλεγχο (3-4 στο τέλος του πρώτου μέρους).

Στην τρίτη περίοδο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (3-3 επιμέρους σκορ) και στην τελευταία περίοδο ο Υδραϊκός ξέφυγε με 8-6, αλλά οι πολίστες του ΓΣΠ αντέδρασαν και με γκολ του Χρυσοσπάθη στα 41 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισαν την αναμέτρηση.

ΤΑ 8ΛΕΠΤΑ: 3-2, 0-2, 3-3, 2-1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Λούδης): Σεννής, Μπιτσάκος Κων., Παπαδημητρίου, Πρέκας 1, Χρυσοσπάθης 4, Κουκουμάκης, Άντζιτς, Καρούντζος 1, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος, Φλώρος Παν., Μπιτσάκος Ανδ., Χόλαντ, Μαστρογιαννάκος, Αλευρίδης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος 3, Τακάτα, Γκαράνης, Χατζηκυριακάκης 3, Σουζούκι, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 1, Χατζηστεφάνου 1, Λιαπάκης, Πετρόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης.

Ετικέτες
– Γιατί η Κομισιόν πρέπει να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χώρας
στην Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους
 
Tου ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΡΥΛΛΑ *
 

Η χώρα μας κινδυνεύει για ακόμα μια φορά να βρεθεί σε ένα σπιράλ αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και να βρεθούμε και πάλι εγκλωβισμένοι στη μέγγενη του υπερβολικού ελλείμματος και της λήψης σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Στο Δελτίο Μηνιαίων στοιχείων (Δεκέμβριος 2023) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχουν τα εξής ανησυχητικά στοιχεία: Για την Κεντρική Διοίκηση η συνολική αξία ακαθάριστου χρέους, δείχνει ότι το 2023 το Ακαθάριστο Χρέος αυξήθηκε από τα 400,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022 στα 406,5 δισ. ευρώ, δηλαδή μόνο μέσα στο 2023 προσθέσαμε νέο χρέος 6,2 δισ. ευρώ!(Αναμένουμε το Χρέος Γενικής Κυβέρνησης το οποίο διαφέρει από το Ακαθάριστο Χρέος αλλά τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι τουλάχιστον ανησυχητικά). Υπενθυμίζεται πως ο στόχος για το Χρέος Γενικής Κυβέρνηση το 2023 ήταν να διαμορφωθεί σε 357 δισ. ευρώ ή στο 160,3% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 90% περίπου.

Το επίσης ανησυχητικό στοιχείο αφορά στους παράγοντες που θα λάβει υπόψη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνθέσει την Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) για τη χώρα μας, καθώς δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια θα γίνει, ποια μακροοικονομικά στοιχεία θα λαμβάνονται υπόψη και αν θα ληφθούν υπόψη οι ελληνικές ιδιαιτερότητες. Συγκεκριμένα:

Η χώρα μας για μια δεκαετία πέρασε από μια σκληρή φάση προσαρμογής μέσω μνημονίων.
Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε υψηλό αμυντικό προϋπολογισμό λόγω του κινδύνου στα ανατολικά μας σύνορα.

Δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον υποθαλάσσιο πλούτο μας, ο γείτονας μας ξεκάθαρα επιβουλεύεται την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα μας.

Η σχεδιαζόμενη ηλεκτρική διασύνδεση της Αιγύπτου απευθείας με την Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 3.000 MW, πολύ πιθανόν να προκαλέσει αντίδραση της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρόλο την τεράστια σημασία του έργου για την ενεργειακή της αυτάρκεια δεν δίνει τις απαραίτητες εγγυήσεις. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους.

Εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις, όπως για παράδειγμα το χάσμα μεταξύ Βορρά – Νότου.

Η Ενοποίηση δεν έχει προχωρήσει σε αρκετούς οικονομικούς τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για παράδειγμα οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με αντίστοιχες Γερμανικές.

Δεν διεκδικούμε τα κατοχικά δάνεια και τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.
Όπως ήδη αναφέραμε το Χρέος μας εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό ως ποσοστό του ΑΕΠ, έστω και αν παρουσίασε ποσοστιαία μείωση τα τελευταία έτη λόγω αύξησης του ΑΕΠ. Σε ονομαστικές τιμές όμως είναι αρκετά υψηλά τα μεγέθη, είτε αναφερόμαστε στο Χρέος Γενικής Κυβέρνησης είτε στο Ακαθάριστο Χρέος.

Γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να διαφυλάξει την άμυνα της χώρας μας, ούτε να εγγυηθεί την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου μας.

Το υψηλό χρέος μας είναι ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες σε κάθε περιοδική ανάλυση βιωσιμότητας Χρέους, καθιστώντας την χώρα μας σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για αυτό πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να διεκδικήσουμε σθεναρά να ληφθούν υπόψη οι παραπάνω ιδιαιτερότητες της χώρας μας στην Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους της Κομισιόν.

* Βουλευτής
Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΝΙΚΗ

Ετικέτες

Το περιστεριώτικο ντέρμπι είχε  νικητή τον Ήφαιστο απέναντι στον ΑΟ Περιστερίου με 4-1 αλλά το περιστεριώτικο ποδόσφαιρο θα έχει κερδίσει μόνο αν και οι δύο ομάδες πετύχουν την παραμονή τους στην Α' Κατηγορία και αυτό έχει σημασία.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας