Τελευταία ενημέρωση 08:38, 23 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Μερικά 24ωρα πριν την αναχώρηση για το Βελιγράδι και τη συμμετοχή στο Final-4 του Basketball Champions League το Περιστέρι bwin ανεβάζει στροφές και ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση.

Ο Βασίλης Σπανούλης θα βρεθεί για πρώτη φορά σ’ ένα Final-4 ως προπονητής του Περιστερίου bwin, καθώς έχει πάει σε πάρα πολλά ως αθλητής, αλλά όπως εξήγησε: «Δεν έχει καμία διαφορά από τότε που ήμουν παίκτης. Τα ίδια συναισθήματα έχω και τώρα».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να προετοιμαζόμαστε κάθε μέρα για την μεγάλη δοκιμασία. Έχουμε κάνει μία μεγάλη και επίπονη διαδρομή μέχρι στιγμής. Μία χρονιά που μέσα από τις δυσκολίες έχει σκληρύνει τον χαρακτήρα μας, έχει φτιάξει τη χημεία μας και έχουμε… δέσει ως ομάδα».

Το γεγονός ότι μια ελληνική ομάδα θα βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού με τρεις ισπανικές ομάδες, την Μάλαγα την Μούρθια, αλλά και την αντίπαλο του Περιστερίου bwin στον ημιτελικό, Τενερίφη, είναι «μία επιτυχία για το μπάσκετ της χώρας». Και συμπλήρωσε: «To είπα και μετά το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Είναι τεράστια υπόθεση για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στα Playoffs της Euroleague με την προοπτική να πάνε στο Final Four και άλλη μία στο BCL. Το ελληνικό μπάσκετ είναι ψηλά, όχι μόνο λόγω του Ολυμπιακό και του Παναθηναϊκού. Είναι στην κουλτούρα μας και προσωπικά ως Έλληνας και ως άνθρωπος του μπάσκετ που βλέπω τους συλλόγους μας να διακρίνονται στο κορυφαίο επίπεδο και να προοδεύουν, με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο».

Για την πορεία του Περιστερίου bwin και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, σε συνδυασμό με την αντίδραση μετά τις τρεις πρώτες ήττες στη φάση των «16», είπε: «Οι σχέσεις, η χημεία και η αυτοπεποίθηση χτίζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και κατά τη διάρκεια αυτή, υπάρχει διαχείριση καταστάσεων. Το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό πράγμα για μία ομάδα είναι η διαχείριση των καλών και των κακών. Των θετικών ή των αρνητικών. Εμείς κάναμε αυτή την διαχείριση με εξαιρετικό τρόπο. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Είχαμε νοοτροπία άρνησης της ήττας και μέσα από αυτό καταφέραμε να πιστέψουμε στην ομάδα και στους εαυτούς μας».

Όσον αφορά στον ημιτελικό με την Τενερίφη, ο Βασίλης Σπανούλης, επισήμανε: «Πρόκειται για μία ομάδα που εκτός του ότι έχουμε παίξει δύο φορές φέτος μαζί της, την γνωρίζουμε καλά και μας γνωρίζει επίσης. Ξέρουμε τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία της, όπως και αυτή τα δικά μας. Τα Final Four πάντως, είναι τελείως διαφορετική κατάσταση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για τον ημιτελικό και πιστεύω πως θα είμαστε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μαρσελίνιο Χουέρτας, καθοριστικό παίκτη στο παιχνίδι της Τενερίφης, όπου υπογράμμισε: «Έχουν μία πολύ έμπειρη ομάδα. Παίκτες που πρωταγωνιστούν πολλά χρόνια, όπως ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας. Ένα παιδί που θαυμάζω πολύ, έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και αυτό που κάνει, που παίζει σε αυτή την ηλικία και σε αυτό το επίπεδο, είναι μοναδικό. Πρέπει να τον περιορίσουμε γιατί το να σταματήσεις έναν τόσο σπουδαίο παίκτη είναι αδύνατο».

Και κατέληξε: «Η Τενερίφη έχει κι άλλους παίκτες με πολλές παραστάσεις στην Ευρώπη, που είναι δοκιμασμένοι και παίζουν πολλά χρόνια μαζί, με τον ίδιο προπονητή και τις ίδιες αρχές. Εμείς δεν έχουμε παίκτες με τέτοια εμπειρία, είμαστε όμως, πεινασμένοι και πάμε να κάνουμε δύο σπουδαία ματς στο Βελιγράδι».

Ετικέτες

 Η ομιλία - παρέμβαση του περιστεριώτη βουλευτή της «Νίκης» Ανδρέα Βορύλλα στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ετικέτες

Νικηφόρο ντεμπούτο

Στο ντεμπούτο του Κ. Ιωάννου στον πάγκο, ο Φοίνικας  επανήλθε στις νίκες και, συγχρόνως, πλησίασε ξανά στην κορυφή του 1ου ομίλου στο Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ.

Πηγή Soccerlive.gr

Η ομάδα των δυτικών προαστίων υπέταξε με 3-0 τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, που βλέπει το έργο του για σωτηρία να δυσκολεύει αισθητά.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αθανασάκης άνοιξε το σκορ με σουτ (1-0) και στο 31' ο Γιαταγανάκης ακολούθησε τη φάση μετά από δοκάρι σε σουτ του Λαγού και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 36' ο Μαρκαντωνάτος είχε σουτ στο δοκάρι, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει στο δεύτερο μέρος και τον Φοίνικα να φτάνει σε ένα τρίτο γκολ στο 89' με σουτ του Οκσίσογλου για το τελικό 3-0.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τριανταφύλλου-Μούζας

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤ. (Κώστας Ιωάννου): Αλεξόπουλος, Χαλικιάς (68' Καραγεώργης), Νίτσογλου, Διονυσόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Γιαταγανάκης, Οκσίσογλου, Ηροδότου (46' Ηλιόπουλος), Μαρκαντωνάτος (46' Καπελάκης), Λαγός, Αθανασάκης (68' Καλογρίδης)

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Μπουγάς): Κατράνας, Νταλλής, Τριτσινιώτης (81' Ρώσσης), Δρακούλης, Μπιρτσάι, Μπαξεβάνης, Κυργοτάσης, Μαρούντας, Λαγανάς, Ρούσσος, Μιχαηλίδης.

Ετικέτες

Ήττα στο Ίλιον

Την ήττα στο Ίλιον από τον τοπικό ΑΟ με 4-1 γνώρισε ο Ιπποκράτης.

Πηγή Soccerlive.gr

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν, καθώς πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 30ο λεπτό με σουτ του Λέμη (0-1), ωστόσο στο 44' ο Φούρλας ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελεύθερου (1-1).

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το ματς και πρόσθεσαν άλλο ένα «τρίποντο» στη συγκομιδή τους. Στο 58' ο Κοντός με σουτ σημείωσε το 2-1, στο 66' ο Φούρλας με πλασέ μετά από πάσα του Λερούτσου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και στο 75' ο Κοντός αξιοποίησε ασίστ του Λερούτσου και με πλασέ έγραψε το τελικό 4-1. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η ομάδα του Περιστερίου αγωνιζόταν από το 60' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λέμη με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα.

Διαιτητές: Γιαννόπουλος, Βάγγερ-Κόλλιας

ΑΟ ΙΛΙΟΥ (Ανδρέας Νάστος): Γεωργαντάς, Κιτσώνης, Σπίρι Δαούτης (73' Τζώρτζης), Παπαδημητρίου (33' λ.τρ. Μαρκάκης), Μαργαρώνης (46' Λάχας), Ελεύθερος (73' Φωτίδης), Μάλλιος, Φούρλας, Λερούτσος, Μυλωνακάκης (46' Κοντός)

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Βασίλης Καραγκούνης): Πολίτης, Λέμης, Πατέλης, Παλασκώνης (81' Ανδριώτης), Παπαϊωάννου, Τσιργιώτης, Τσόκου (46' Ντονικιάν), Μηδέλλιας (64' Χήρας), Χατζηπαναγιώτου (60' Νεστουράι), Παπαλάιος, Καντζιράκης (60' Ζευγουλάς).

 

Ετικέτες

Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο της Γ' ΕΠΣΑ βρίσκει την ΑΕ Περιστερίου να ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της επανόδου στη Β' Κατηγορία!

Πηγή Soccerlive.gr

Η ομάδα των δυτικών προαστίων κατέλαβε τη 2η θέση, πίσω από την πρωταθλήτρια ΑΕ Μεταμόρφωσης, και θα υποδεχθεί τον Αριόνα σε ενενηντάλεπτο αγώνα «τελικό» για το δεύτερο εισιτήριο, έχοντας και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας, εκτός από εκείνο της έδρας.

Στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής η Ένωση υποδέχθηκε στο γήπεδο Ηφαίστου τον μαχητικό Θρίαμβο Αθηνών, του οποίου επιβλήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μητρόπουλος με σουτ στο 88ο λεπτό! Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και φιλάθλους στην εξέδρα να πανηγυρίζουν για τη νίκη και την κατάκτηση της 2ης θέσης, με το... πάρτι να μεταφέρεται στα «πορτοκαλί» αποδυτήρια!

Διαιτητές: Φωτάκος, Στεφανοπούλου-Μπαζακούλας

ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Σπύρος Νταλαγεώργος): Στρατηγαρέας, Δημάκης (70' Μητρόπουλος), Πρεβαζιάνος, Μπουσδούκος, Κυριακίδης (46' Αμανατίδης), Παυλίδης, Μαντζιώρης (92' Κατσούλας), Καλογήρου, Χρυσαφίδης (57' Βραχάτης), Στασινός, Σκόδρας (46' Νάστος)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Δημήτρης Παπουτσόγλου): Κοτζάρ, Βενετσάνος, Κωνσταντινίδης (57' Χιμολλάρι), Πατσανιάν (57' Πίτσικος), Πιλάτης, Νταούλης, Βάσος, Κονδύλης, Αηδόνης (46' Κορώνης), Ρότσκας, Καλαντζής.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Νικηφόρο ντεμπούτο

Νικηφόρο ντεμπούτο

22 Απρ 2024 Φοίνικας

Μπήκε σε μπελάδες!

Μπήκε σε μπελάδες!

22 Απρ 2024 Ηρακλής

Δυσκολεύει το όνειρο

Δυσκολεύει το όνειρο

22 Απρ 2024 Κηπούπολη

Ήττα στο Ίλιον

Ήττα στο Ίλιον

22 Απρ 2024 Ιπποκράτης

Σε μπαράζ με Αρίωνα

Σε μπαράζ με Αρίωνα

22 Απρ 2024 Ένωση Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας