Τελευταία ενημέρωση 15:27, 28 Μαρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα και η σταθερά πτωτική πορεία είχαν αρχίσει να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Άγιος Ιερόθεος δύσκολα θα κατάφερνε να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου συνεχόμενου υποβιβασμου, μετά από εκείνον της περσινής σεζόν από τη Γ' Εθνική.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΠΗΓΗ SOCCERLIVE.GR

Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή η ομάδα του Περιστερίου πέτυχε την πρώτη της νίκη (1-0) για το 2024 και, συγχρόνως, κατάφερε να ανέβει στην 14η θέση της κατάταξης στον 2ο όμιλο, προσπερνώντας τον ΑΟ Μελισσίων που ήταν και ο αντίπαλός της. Η κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης πιθανόν να μην είναι αρκετή για να προσφέρει σωτηρία, παρ' όλα αυτά οι κιτρινόμαυροι πήραν ένα σημαντικό «τρίποντο» που τους δίνει την ώθηση να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΑ. Ήταν το πρώτο «τρίποντο» μετά από τρεις ολόκληρους μήνες (!), διάστημα στο οποίο είχαν 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ ο αντίστοιχος συντελεστής τερμάτων σε αυτές τις 10 αγωνιστικές ήταν 6-21. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για την ομάδα είναι η συσπείρωση για την τελική ευθεία, η συσπείρωση όλων των δυνάμεων μπορεί να φέρει την σωτηρία/

Παράλληλα, η ομάδα του Θοδωρή Τρανού πέτυχε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ξανά μετά τις 15 Οκτωβρίου (!), ημέρα κατά την οποία είχε λυγίσει με 1-0 το Ηράκλειο. Όσο για την προηγούμενη επιτυχία του Αγ. Ιερόθεου, πριν από την πρόσφατη κόντρα στον ΑΟ Μελισσίων, είχε καταγραφεί στις 3 Δεκεμβρίου και ήταν το νικηφόρο 2-1 απέναντι στον ΑΟ Πεύκης.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Άγ. Ιερόθεου τους τελευταίους τρεις μήνες:

 

13η αγων. (3/12): Άγ. Ιερόθεος-Πεύκη 2-1

14η αγων. (10/12): Δάφνη Π. Φαλήρου-Άγ. Ιερόθεος 5-1

15η αγων. (17/12): Άγ. Ιερόθεος-Χαλάνδρι 1-1

16η αγων. (7/1): Άγ. Ιερόθεος-Αγ. Ελεούσα 1-1

17η αγων. (14/1): Σούρμενα-Άγ. Ιερόθεος 2-0

18η αγων. (21/1): Άγ. Ιερόθεος-Αθηναϊκός 1-2

19η αγων. (27/1): Διάνα Ηλ.-Άγ. Ιερόθεος 3-0

20η αγων. (4/2): Άγ. Ιερόθεος-Άγ. Ανάργυροι 0-1

21η αγων. (10/2): Ηράκλειο-Άγ. Ιερόθεος 1-1

22η αγων. (17/2): Άγ. Ιερόθεος-Παλαιό Φάληρο 1-2

23η αγων. (24/2): Άγιαξ Ταύρου-Άγ. Ιερόθεος 3-0

24η αγων. (3/3): Άγ. Ιερόθεος-Μελίσσια 1-0

Ετικέτες

Με τον Απόλλωνα Πατρών θα αναμετρηθεί αύριο (9/3, 18:00, ΕΡΤ SPORTS 1/ERTFLIX) στο κλειστό της Περιβόλας το Περιστέρι bwin, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μετά την σπουδαία νίκη επί της Καρσίγιακα για το Basketball Champions League πάνε στην Πάτρα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο, ο οποίος δίνει τη δική του «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για να επιστρέψουμε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι ο Απόλλωνας θα δώσει μάχη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για μια μάχη» υποστήριξε ο Κένι Γουίλιαμς για την αναμέτρηση με τους Πατρινούς.

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εκτελέσουμε για 40 λεπτά το πλάνο μας και να γυρίσουμε με τη νίκη, ώστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε δυναμική για την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος».

Ετικέτες

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την Καρσίγιακα, ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Είναι μια φοβερή νίκη για τον οργανισμό μας. Είμαστε στο πιο δύσκολο γκρουπ του BCL, μπορεί οι τρεις ομάδες του να πάνε εύκολα στο Final Four αν σκεφτούμε ότι μαζί με τις Μάλαγα και Μούρθια βρίσκονται στα φαβορί για το τρόπαιο.

Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι με buzzer beater από τη Χάποελ, όμως επιστρέψαμε σήμερα με μια φοβερή νίκη απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα που έχει τον ίδιο κόουτς πολλά χρόνια.

Είπα στα παιδιά ότι η αμυντική τους προσπάθεια ήταν τέλεια. Αυτός είναι ο τρόπος για να πετύχουμε και μας έδωσε νίκες.

Συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά και την προσπάθειά τους σε άμυνα και επίθεση. Μείναμε συγκεντρωμένοι όταν μείναμε 6 πόντους πίσω, είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο όμως κάναμε χαζά λάθη στα δύο τελευταία λεπτά και δεχθήκαμε σερί 11-0».

Και πρόσθεσε: «Μιλήσαμε και επιστρέψαμε έτοιμοι και αυτή είναι μια σπουδαία νίκη για εμάς. Πρέπει να προχωρήσουμε. Μετά από 7 μήνες έχουμε καταλάβει πως πρέπει να παίζουμε. Μετά το παιχνίδι με τη Χάποελ χάσαμε την κατεύθυνσή μας, όμως τώρα επιστρέψαμε με μια μεγάλη νίκη».

Από την πλευρά του ο Τζόε Ράγκλαντ, τόνισε: «Έπρεπε να νικήσουμε, να προστατέψουμε την έδρα μας. Συμμετέχουμε σ’ έναν δύσκολο όμιλο, τον πιο δύσκολο στην ιστορία της διοργάνωσης κατά την άποψη μου, οπότε κάθε νίκη είναι σημαντική».

 

Ετικέτες

Με τον Κένι Γουίλιαμς και τον Τζόε Ράγκλαντ να ηγούνται το Περιστέρι bwin επικράτησε χθες (76-73) της Καρσίγιακα για την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου του Top-16 του Basketball Champions League.

Οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν κατάθεση ψυχής και πλέον παραμένουν στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη στηρίχθηκαν στον εξαιρετικό δημιουργό Τζόε Ράγκλαντ που ενίοτε ήταν και «εκτελεστής», αλλά και στον Κένι Γουίλιαμς που «πυροβολούσε» από την περιφέρεια.

Στη ρακέτα δέσποζε η παρουσία του Τρέβορ Τόμπσον, ο οποίος μάζεψε όλα τα ριμπάουντ.

Ακόμη οι έξι πόντοι του Λεωνίδα Κασελάκη στα τελευταία 2 λεπτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Περιστερίου bwin.

Οι «κυανοκίτρινοι» από το ξεκίνημα είχαν τον έλεγχο (14-8 στο 6’ και 20-19 στο 10’).

Η Καρσίγιακα με τον Βίτο Μπράουν να σκοράρει και τον Βέρνον Κάρεϊ να δίνει λύσεις στο «ζωγραφιστό» μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο μετά το 33-28 (στο 16.30’’) και με ένα επιμέρους σερί 11-0 πήγαν στα αποδυτήρια με μια διαφορά 6 πόντων (33-39 στο 20’).

Στην επανάληψη η άμυνα του Περιστερίου bwin ήταν εξαιρετική και με επιμέρους σκορ 13-4 πέρασε μπροστά με 46-43 (στο 27’).

Τα τρίποντα όμως των ΜακΚόλουμ και Χίλιαρντ επέτρεψαν στην τουρκική ομάδα να περάσει μπροστά (49-50 στο 30’) στο τέλος του τρίτου 10λεπτου.

Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (59-59 στο 33’), αλλά ο Τζόε Ράγκλαντ ήταν εκεί να καθοδηγεί και να δίνει λύσεις (66-61 στο 36.40’’).

Η είσοδος του Λεωνίδα Κασελάκη και οι πόντοι που έδωσε επιθετικά επέτρεψαν στο Περιστέρι bwin να ξεφύγει (69-63 στο 38.20’’ και 73-66 στα 46’’) και παρά την πίεση των τούρκων στο τέλος οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν στην πρώτη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ροσό, Τσιούλιν, Πρακς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 33-39, 49-50, 76-73.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Κασελάκης 8 (1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές), Λοβ, Μήτρου-Λονγκ 14 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ράγκλαντ 19 (5/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γουίλιαμς 23 (1/1 δίποντο, 6/11 τρίποντα, 3/4 βολές), Χουγκάζ, Ντάνγκουμπιτς 4 (1/6 σουτ, 8 ριμπάουντ), Πουλιανίτης, Ρένφρο 2 (4 ριμπάουντ), Τόμπσον 6 (1/8 δίποντα, 14 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος.

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Σαρίτσα): Τζέιλον Μπράουν 15 (3/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα), Βίτο Μπράουν 19 (3/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/7 βολές, 6 ριμπάουντ), Κάρεϊ 13 (5/7 δίποντα, 3/5 βολές, 9 ριμπάουντ), Μάρτιν (0/8 σουτ), Σιπάχι 7 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ακιαζίλι, Τσέλεπ, Χαλταλί 6 (2/3 δίποντα, 2/3 βολές), Χίλιαρντ 4, ΜακΚόλουμ 9 (1/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ασίστ).

 

Ετικέτες

Σε επιτυχημένη επέμβαση στους κοιλιακούς υποβλήθηκε ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας φυσικοθεραπευτών της ομάδας, Παναγιώτη Αμπελιώτη, ταξίδεψε στην Ιταλία από τη Δευτέρα προκειμένου να περάσει από σειρά εξετάσεων στο κέντρο αποκατάστασης «Isokinetic» της Μπολόνια και την Τρίτη εισήχθη στο νοσοκομείο «Rizzoli» της ίδιας πόλης για τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επέμβαση στους κοιλιακούς και ο παίκτης θα παραμείνει στην Ιταλία μέχρι το Σάββατο προκειμένου να περάσει από εξειδικευμένες εξετάσεις στο κέντρο αποκατάστασης «Isokinetic».

Ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα αναμένεται να επιστρέψει στο Περιστέρι και το αθλητικό κέντρο της ομάδας μας από την Κυριακή και η επάνοδός του στους αγωνιστικούς χώρους προβλέπεται σε 20-25 μέρες.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας