Τελευταία ενημέρωση 16:12, 28 Μαρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Η κορυφαία ελληνική ομάδα η Πνευματική Στέγη Περιστερίου πρόσθεσε ακόμα ένα πανελλήνιο τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη της με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 2015.

Η τελική φάση (final four) πραγματοποιήθηκε  στο Ρίο Αχαΐας και οι Περιστεριώτες παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς την παρουσία του ξένου παίκτη της έφτασαν στην κατάκτηση του πέμπτου κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία της με σχετική ευκολία.

Στον τελικό οι πρωταθλητές νίκησαν την ισχυρότατη τετράδα της ΕΣ Θεσσαλονίκης  χάρη στην νίκη του Περιστεριώτη GM Γιάννη  Νικολαΐδη επί της Πολωνέζας πρωταθλήτριας Jolanda Zawadzka και τις ισοπαλίες του Γιάννη Παπαϊωάννου με τον Σ. Μαλικένζτο και του Χρήστου Μπανίκα με τον Δ. Μαστροβασίλη και την ισοπαλία (!) του εφήβου Γιάννη Σταθόπουλου με τον πρόσφατο πρωταθλητή Ελλάδος Θάνο Μαστροβασίλη.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Λ.Π. Φλώρινας που νίκησε στον μικρό τελικό τον Ο.Σ. Τριανδρίας με 2,5-1,5.

Στα ημιτελικά η Π.Σ. Περιστερίου απέκλεισε τον Α.Π. Φλώρινας με 3,5-1,5 (Μπανίκας 1, Παπαϊωάννου 1, Νικολαΐδης  ½, Σταθόπουλος  1) και στην προημιτελική φάση τον Αργοναύτη Κορινθίας επίσης με (Μπανίκας ½ , Παπαϊωάννου 1, Νικολαΐδης  1, Σταθόπουλος  1).

Ετικέτες

Όπως ανακοίνωσε το «Αριστοτέλειο», ο μοναδικός σύλλογος μποξ στο Περιστέρι, κατόπιν αιτήματος νέων και παλαιών μελών δημιουργήθηκε και πρωινό τμήμα αλλα και  καθημερινό απογευματινό στις 6.00. Το βραδινό  τμήμα συνεχίζεται κανονικά καθημερινά στις 7.00 και το αγωνιστικό μας στις 8.30.

Ετικέτες

Δέκα ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες της πόλης μας κλήθηκαν στις Μικτές Ομάδες Νέων και Παίδων της ΕΠΣΑ. Αναλυτικά οι πίνακες:

Ετικέτες

Το περιστατικό που θα σας αφηγηθούμε γυρίζει το χρόνο πίσω δεκατρία χρόνια, τότε που ο Ατρόμητος σε εποχές δύσκολες βρισκόταν μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής. Ήταν 28 Απριλίου 2002 όταν η ομάδα κερδίζει την άνοδο της στη Β’ Εθνική έπειτα από ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι πέντε πρώτες ομάδες ανέβαιναν κατηγορία. Αντίπαλος της ο Κιλκισιακός. Τα δύο-τρία προηγούμενα χρόνια ο Ατρόμητος είχε δαπανήσει πολλά εκατομμύρια, είχε φέρει μεγάλους παίκτες για επίπεδο Γ’ Εθνικής (πχ Βαϊρουά) αλλά επειδή βασίλευε εκείνα τα χρόνια η «Παράγκα του Θωμά» τις ανόδους έπαιρναν άλλες ομάδες. Ο Ατρόμητος πήρε τελικά την κατηγορία χάρις την ευεργετική διάταξη των πέντε πρώτων.

Την ημέρα εκείνη το Περιστέρι ντύθηκε στα γιορτινά του για να πανηγυρίσει την άνοδο στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο τότε πρόεδρος Τάσος Παπανικόλας από τα χέρια του οποίου η ομάδα παραχωρήθηκε στον Γιώργο Σπανό, είχε την τρελή και ατρόμητη ιδέα να παίξει σε εκείνο το παιχνίδι και να γράψει το όνομα του στην ιστορία. Και πράγματι το έγραψε στην ιστορία. Είχε φροντίσει να βγάλει δελτίο στο όνομα του και κατά συνέπεια είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Ο προπονητής Κώστας Μαυρίδης (παλιός άσος του ΠΑΟ) μάζεψε τους παίκτες στα αποδυτήρια και όταν τους ανακοίνωσε την ενδεκάδα εκείνοι έπεσαν «ξεροί» από τα γέλια νομίζοντας ότι τους έκανε πλάκα. «Ξεκινούν Θωμόπουλος, Κουτλούμπασης, Χατζηδημητρίου, Αβραμίδης, Πούλιος, Κούλης, Μπαλογιάννης, Αραμπατζής, Γκεοργκίεφ, Κουμπής και Παπανικόλας» τους είπε.

Το μυστήριο λύθηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν ο Τάσος Παπανικόλας μπήκε στα αποδυτήρια με τη φανέλα και το σορτσάκι, έτοιμος να ξεκινήσει τον αγώνα. Αλλά και ο κόσμος που δεν ήξερε τίποτα εξεπλάγη με την έξυπνη ενέργεια του Παπανικόλα που καταχειροκροτήθηκε κατά τη διάρκειας της αλλαγής του. Και πότε έγινε η πρώτη αλλαγή; Μόλις στο πέμπτο λεπτό, είπαμε να παίξει μπάλα ο πρόεδρος αλλά να μην το παρακάνουμε.Το ωραίο είναι ότι ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 4' με τον Αραμπατζή αλλά στο τέλος νίκησε ο Κιλκισιακός με 2-1. Ο Παπανικόλας πάντως δεν έχασε!

Η περίπτωση του είναι σχεδόν μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα καθώς όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε ένα πρόεδρο τουλάχιστον σε επίπεδο τριών πρώτων κατηγοριών που να έχει καταγράψει επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας του. Ο Τάσος Παπανικόλας το έκανε όμως με τον Ατρόμητο!.

Ετικέτες

Τους προπονητές όλων των τμημάτων ανακοίνωσε η μπασκετική Άμιλλα.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας