Τελευταία ενημέρωση 18:51, 28 Μαρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Σαρωτική με Άμιλλα

Σε ένα ματς που δεν αντέχει σε κριτική, η Κηπούπολη διέλυσε την συμπολίτισσα Αμιλλα Περιστερίου επικρατώντας με αστρονομικό 10-1.

Πηγή stoplekto.gr

Εφτασε έτσι τους 42 βαθμούς και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την άνοδο, ενώ η Αμιλλα έμεινε με 3 βαθμούς στην τελευταία θέση.

Στο 4′ ο Ηλιόπουλος έκανε το 1-0, με τον Δημητριάδη στο 9′ να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 29′ ο Μάζης έκανε το 2-1, ενώ οι γηπεδούχοι καθάρισαν το ματς πετυχαίνοντας 3 γκολ σε 4 λεπτά…Στο 35′ ο Τζαρέλλας έκανε το 3-1, με τον Νένδο με δύο γκολ στο 37′ και στο 38′ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 5-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος. Και πάλι ο Νένδος πέτυχε άλλα δύο γκολ στο 58′ και στο 60′ ανεβάζοντας το σκορ στο 7-1 και τα προσωπικά του γκολ στα 4. Στο 64′ ο Ηλιόπουλος ζευγάρωσε τα προσωπικά του γκολ κάνοντας το 8-1, ενώ το ίδιο έκανε και ο Μάζης στο 74′ κάνοντας το 9-1. Το τελικό 10-1 διαμόρφωσε στο 85′ ο Ρούσσης.

ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ: Κυπαρίδης, Μίσκος, Πανίδης, Ζαρναβέλης (60′ Φαρμάκης), Σαββουλίδης, Κούτρης, Τζαρέλλας, Καλέμης (70′ Γονιδάκης), Ηλιόπουλος (65′ Βογιατζής), Νένδος (65′ Ρούσσης), Μάζης.
ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Κανελλόπουλος, Γκούμας, Πρίντζιος, Σώκος, Κατσιμπούλας, Κατσούλας, Καλόγηρος, Ζησάκης, Δημητριάδης (46′ Γκόγκας), Χρονόπουλος (60′ Νίνης), Κουτσοκώστας.

Ετικέτες

Με τη σημερινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο Μαζαράκη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία (28/2, 17:00) στο Περιστέρι για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ετικέτες

Ο Ανδρέας Βορύλλας εκπρόσωπος της πόλης μας στην Ελληνική Βουλή!

Πρέπει να έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά η πόλη μας έστειλε δικό της (καθαυτό) εκπρόσωπο στην Ελληνική Βουλή. Πολλοί Περιστεριώτες πολιτευτές προσπάθησαν μέσα στη διαδρομή του χρόνου να διεκδικήσουν με επιτυχία μια θέση ανάμεσα στους «300» επιλέγοντας συνήθως «μεγάλα» κόμματα αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Ανδρέας Βορύλλας «έσπασε» λοιπόν την αρνητική παράδοση και στις περασμένες εθνικές εκλογές του Ιουνίου εκλέχθηκε Βουλευτής με το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα «Νίκη» στο Δυτικό Τομέα Αθηνών. Πετυχημένος επιχειρηματίας ο ίδιος αλλά  και επιχειρηματικός σύμβουλος σε πολλές άλλες εταιρίες στην Ελλάδα δεν το είχε αυτοσκοπό να γίνει Βουλευτής. «Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι δεν έκανα προεκλογικό αγώνα και συμπεριέλαβα το όνομα μου στο ψηφοδέλτιο για να βοηθήσω στο εγχείρημα της «Νίκης» λέει με απόλυτη σαφήνεια στο «Αθλητικό Περιστέρι» και συνεχίζει:« Την τελευταία σχεδόν στιγμή και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου  αποδέχθηκα την πρόταση του προέδρου μας Δημήτρη Νατσιού και έθεσα υποψηφιότητα καθότι είμαι δίπλα στον «δάσκαλο» από την ίδρυση του κόμματος. Θέλω λοιπόν μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπολίτες μου στο Περιστέρι και κατ’ επέκταση σε όλη τη Δυτική Αθήνα που με στήριξαν σε αυτό το εγχείρημα και με έστειλαν εκπρόσωπο τους στη Βουλή, να είναι βέβαιοι ότι θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου για να τους δικαιώσω».

--- Κύριε Βορύλλα μιλήστε μας καταρχάς για τη σχέση σας με το Περιστέρι.

«Εγώ γεννήθηκα στην  Αυστραλία αλλά μεγάλωσα στο Περιστέρι. Σε ηλικία 18 ετών άρχισα να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη πόλη ανοίγοντας το πρώτο μου μαγαζί στην πλατεία  Άγιου Γεώργιου στον Άγιο Ιερόθεο τον «Δεληολάνη». Μαζί με τα αδέλφια μου κάναμε στην συνέχεια και άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η σχέση μου λοιπόν με το Περιστέρι δεν είναι κάτι το απλό, είναι σχέση ζωής».

---- Διατελέσατε μάλιστα πολλά χρόνια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ατρόμητου.

«Πράγματι έτσι είναι. Έχω προσωπική φιλία με τον Γιώργο Σπανό και μέχρι το 2011 δραστηριοποιήθηκα και στο χώρο των καυσίμων «ΕΤΕΚΑ». Μέσα από τη φιλία μου με τον Σπανό όταν με ενημέρωσε ότι ήθελε να φύγει από τη Χαλκηδόνα και να πάει σε μια άλλη ομάδα, του πρότεινα να έρθει στο Περιστέρι και να πάρει τον Ατρόμητο. Τον έφερα σε επαφή με τον Ανδρέα Παχατουρίδη και όλα πήραν το δρόμο τους. Από το 2005 που έγινε η συγχώνευση και για πολλά χρόνια ακόμη ήμουν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ατρόμητου και χαίρομαι που η επιλογή αυτή του Σπανού αποδείχθηκε η καλύτερη με αποτέλεσμα η αγαπημένη μας ομάδα να μεσουρανεί πλέον στα ελληνικά γήπεδα».

----- Και η «Νίκη» πως προέκυψε;

«Είμαι δίπλα στον πρόεδρο και δάσκαλο» μας Δημήτρη Νατσιό από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του κινήματος «Νίκη» και μπορώ να σας πω με πάσα ειλικρίνεια ότι δεν ήταν στο πλάνο μου να θέσω υποψηφιότητα για Βουλευτής και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι μπήκα στο ψηφοδέλτιο, όπως προείπα  την τελευταία στιγμή. Ήμουν ενεργό άτομο με τα κοινά αλλά δεν με ενδιέφερε η πολιτική.

 Ήθελα όμως να συνεισφέρω σε αυτή την προσπάθεια σε αυτό το Κίνημα που έχει αρχές με τις οποίες εμείς μεγαλώσαμε. Η «Νίκη» δεν είναι δεξιά, ούτε αριστερά. Είναι ένα  κίνημα ρωμιοσύνης. Η απόφασή μου πηγάζει από την αγάπη μου για την πατρίδα, την οικογένεια (ως πατέρας τριών παιδιών), αλλά και την πίστη του στην ορθόδοξη εκκλησία μας. Η «Νίκη» πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κοινωνός των προαναφερόμενων μιας και η πατριωτική αυτή κίνηση είναι απαλλαγμένη από το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και φυσικά δεν διαπλέκεται με όλους αυτούς που επιβουλεύονται την Ελλάδα, την Oρθοδοξία και τις παραδόσεις μας».

---- Πλέον μετά από 6 μήνες στη Βουλή πως νιώθετε;

«Στην αρχή βρισκόμασταν σε αχαρτογράφητα νερά, τώρα πια έχουμε τη δική μας «φωνή», καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για το μέλλον της πατρίδας. Η «Νίκη» δεν θα είναι φωτοβολία, θα γίνει η αφορμή για να βρούμε όλοι οι Έλληνες πάλι τις αξίες μας».

---- Πάμε τώρα αφού σας γνωρίσαμε σε θέματα της καθημερινότητας. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, είναι παροδικό ή  μόνιμο φαινόμενο στην Ελλάδα και στον πλανήτη;  

«Παρακολουθούμε καθημερινά ως καταναλωτές την μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα, είναι γεγονός που ούτε η κυβέρνηση μπορεί να κρύψει, αφού το ράλι των τιμών δεν αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο.Οι παράγοντες που συμβάλουν στην ακρίβεια των τροφίμων είναι πολλοί, κάποιοι παροδικοί ή εποχικοί και κάποιοι μόνιμου χαρακτήρα, όπως: Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όπου πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες σχηματίζουν καρτέλ ανεβάζοντας τις τιμές κατόπιν κοινών συμφωνιών. Άλλος τρόπος οι ενδοομήλικες  τιμολογήσεις όπου αυξάνουν τις τιμές πριν φτάσουν στο ράφι των καταστημάτων αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη τα οποία διοχετεύουν σε εταιρείες που είτε δεν φορολογούνται είτε η φορολογία των εταιρικών κερδών είναι ελάχιστη.   Οι μη συνεταιρισμένοι παραγωγοί, στην χώρα μας οι αγροτικοί συνεταιρισμοί καβαλάνε ακόμα αμαρτίες του παρελθόντος. Δυστυχώς στην χώρα μας δεν έχουμε πολλά παραδείγματα αγροτικών συνεταιρισμών που να δουλεύουν προς όφελος των παραγωγών. Είναι διαφορετικά να αγοράζει ο μεσάζων  έμπορος, ο βιομήχανος, από δέκα χιλιάδες μεμονωμένους παραγωγούς και αλλιώς από έναν συνεταιρισμό στον οποίο όλοι αυτοί είναι ενωμένοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει ένας συνεταιρισμός είναι η Danish Crown, ένας αγροτικός συνεταιρισμός στη Δανία που διαχειρίζεται το 95% της παραγωγής του χοιρινού της χώρας. Η Δανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χοιρινού στην Ευρώπη. Παράγει 20 εκατ. Τόνους χοιρινό τον χρόνο και ο συνεταιρισμός αυτός διαχειρίζεται σχεδόν το σύνολο της παραγωγής, η οποία είναι καθετοποιημένη. Οι πολεμικές συγκρούσεις, που από την μια πλευρά διαταράσσουν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και από την άλλη χώρες παραγωγοί τροφίμων (βλέπετε Ουκρανία και Ρωσία) λόγω του πολέμου είτε δεν καλλιεργούν τις αγροτικές εκτάσεις τους είτε δεν μπορούν να εξάγουν αγροτικά προϊόντα κρίσιμης σημασίας, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, ηλιέλαιο, ρύζι κ.α. Το φαινόμενο El Ninio και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν επίσης  τις σοδειές. Κάποιες χώρες, όπως η Ινδία, έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές ρυζιού για να καταπολεμήσουν την αύξηση των τιμών στη χώρα τους, με την τιμή του να βρίσκεται σε υψηλό 15ετίας. Επιπλέον, παρατηρείται έλλειψη εργατών γης σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Αυτό ωθεί τις αμοιβές προς τα πάνω, ανεβάζει τα κόστη και ευνοεί τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων.  Ο παγκόσμιος υπερπληθυσμός, ο πλανήτης μας καλείται να θρέψει συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, με αποτέλεσμα λιγότερα γεωργικά προϊόντα να μπορούν να εξαχθούν στις αναπτυγμένες χώρες.

---- Ποια είναι η θέση της «Νίκης» για το νομοσχέδιο περί ομόφυλων ζευγαριών;

«Εδώ τίθεται ένα σημαντικό θέμα δημοκρατίας και κοροϊδίας του ελληνικού λαού. Πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα που προσπαθεί ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει ως πρόβλημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό. Τα προβλήματα όμως του ελληνικού λαού είναι άλλα που δυστυχώς στην κυβερνητική χρυσή γυάλα είναι αδύνατον να ακουστούν. Ας μας δώσουν στοιχεία να κρίνουμε. Πόσα είναι τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν και δεν μπορούν και πόσα αυτά που θέλουν να υιοθετήσουν και δεν μπορούν. Μην παρουσιάζεται σαν τεράστιο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας το καπρίτσιο μίας ελίτ που έχει μάθει να υπηρετεί τα πάθη της και τον εγωισμό της», συμπληρώνει. «Εμείς στη «Νίκη» δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ψευτοδιλήμματα που θέτουν οι δικαιωματιστές και όσοι φαίνεται πως επιβάλλουν στην κυβέρνηση τις συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν θα δεχτούμε να παίξουμε τον ρόλο του παρατηρητή στην κρυφή ατζέντα που υπηρετεί με ζήλο ο πρωθυπουργός. Γιατί αν δεν ήταν κρυφή θα την έφερνε προεκλογικά προς συζήτηση στη βάση των ψηφοφόρων του κυβερνητικού κόμματος».

---- Πρόσφατα η χώρας μας  απέκτησε νέο αρχηγό στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

«Να έχει φώτιση» και «να αγωνίζεται περί πατρίδος». Ο ελληνικός λαός, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε είχε και έχει ψηλά στη συνείδησή του τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Να ευχηθώ στο νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού του ευσεβούς μας έθνους Παναγίας μας, να αγωνιστεί για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας και να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες στον ουρανό και τη γη».

Πρόσφατα βρεθήκατε μάλιστα στο Καστελόριζο και καταθέσατε την άποψη σας για ίδρυση ή μεταφοράς διοίκησης του Αρχηγείου Στόλου στο ακριτικό νησί.

«Πράγματι εξετάζουμε τη δυνατότητα ίδρυσης ή μεταφοράς διοίκησης του Αρχηγείου Στόλου Νοτίου Αιγαίου και Νοτιοανατολικής Μεσογείου, από κοινού με τους αδερφούς μας της Κύπρου, με έδρα το Καστελόριζο. Όσο οι γείτονές μας μας απειλούν με casus belli και με το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» εμείς προασπιζόμαστε την εθνική κυριαρχία μας από το ακροτελεύτιο σημείο της χώρας μας, το Καστελόριζο. Την ίδια στιγμή πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου. Με τη χάραξη ενός τέτοιου στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε Α) Να θωρακίσουμε περαιτέρω την άμυνά μας. Β) Να βάλουμε τέλος σε όλες αυτές τις σαθρότητες, απ’ όπου κι αν απορρέουν, περί συνεκμετάλλευσης, αφού σε κάθε περίπτωση με την ενέργεια αυτή, κανείς σύμμαχος ή εχθρός μας δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει διεθνείς συνθήκες και ευρωπαϊκά εδάφη. Γ) Να γίνει το Καστελόριζο βάση πολεμικών πλοίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο».

---- Για τον προϋπολογισμό του 2024 ποια είναι η θέση σας;

«Παρουσιάζει μία αισιοδοξία που δεν δικαιολογείται. Ειπώθηκε ότι θα εισρεύσουν 2,25 δισ. ευρώ από την ΕΕ προς την Ελλάδα για τη στήριξη της Θεσσαλίας, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φον ντερ Λάιεν, στο Στρασβούργο. Θέτουμε τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση: Το ποσό αυτό προέκυψε από κάποιον επίσημο φορέα του κράτους ως εκτίμηση της καταστροφής στην Θεσσαλία, ή μήπως οι ανάγκες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες;». Θα πρέπει ο πρωτογενής τομέας για την Ελλάδα (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Διαχείριση Δασών και εξόρυξη μεταλλευμάτων) να γίνει στρατηγικής σημασίας».

 Για την υπογεννητικότητα και την προστασία της μητρότητας ποιες είναι οι προτάσεις σας;

«Ολική κάλυψη κόστους τοκετού, όλων των γυναικών και ζευγαριών με χαμηλά εισοδήματα. Συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην κάλυψη των δαπανών εξωσωματικής γονιμοποίησης για ζευγάρια που παρουσιάζουν υπογονιμότητα.  Εργασιακή προστασία με κάλυψη από το κράτος των εργοδοτικών εισφορών για εγκύους εργαζόμενες από την πρώτη ημέρα εγκυμοσύνης για μισθούς μέχρι 1.000 ευρώ. Θέσπιση μηνιαίου επιδόματος κατ’ οίκον μητρότητας για μητέρες δύο ή περισσοτέρων τέκνων που επιλέγουν οικιακά αντί επαγγέλματος, ώστε να μεγαλώνουν οι ίδιες τα παιδιά τους στο σπίτι. Από την γέννηση του δευτέρου παιδιού, δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Εξαίρεση των εγγάμων με τέκνο από τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία, αξίας κάτω των 300 χιλ. ευρώ. Εξαίρεση των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με εισόδημα κάτω των 100 χιλ. ευρώ ανά έτος. Καθιέρωση ισχυρών κινήτρων για την απόκτηση του τρίτου τέκνου, δηλ. χορήγηση εφ άπαξ ποσού στο ζευγάρι για την γέννηση του 3ου τέκνου και κάθε επί πλέον τέκνο της, ποσού τουλάχιστον 5.000€ για εισοδήματα κάτω των 100.000 ευρώ. Επαναχάραξη των πολιτικών και επιτάχυνση των διαδικασιών για τις υιοθεσίες, δεδομένου ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη».

---- Για την στήριξη του θεσμού της οικογένειας τι έχετε προτείνει;

«Θεωρούμε καταρχάς ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή πολιτική για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με μέτρα όπως:  Η έκπτωση τόκων στεγαστικών δανείων α’ κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα. Η επιδότηση επιτοκίου για ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Η αποπληρωμή μέρους του κεφαλαίου από το κράτος για στεγαστικά δάνεια σε ακριτικές περιοχές και σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη μείωση του πληθυσμού. Ουσιαστική στήριξη για την οικογένεια θα είναι και ο μηδενισμός του ΦΠΑ επιλεκτικά και στοχευμένα σε συγκεκριμένα καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης, που έχουν άμεση σχέση με τον βιοπορισμό της μέσης οικογένειας. Ο μηδενισμός του ΦΠΑ, ενδεχόμενα να απορροφηθεί από τους μεσάζοντες και να μην περάσει ολόκληρος στην κατανάλωση, ωστόσο είναι εύκολα ελεγχόμενος από τον ελεγκτικό μηχανισμό και είναι βέβαιο ότι θα μειώσει αντίστοιχα τις τιμές των αγαθών».

---- Εκπεφρασμένη είναι η θέση σας για την ανάγκη να περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός ολοκληρωμένες πολιτικές και χρηματοδότησης του πρωτογενούς τομέα. 

«Οι προτάσεις μας για τον πρωτογενή τομέα είναι οι εξής: Α)Η ίδρυση του «Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» με έμφαση την δημιουργία τμημάτων που θα προωθούν τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα. Σχεδόν 200 χρόνια πριν ο μεγάλος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας αντιλήφθηκε ότι η ανάταξη της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από την Γεωργία και ίδρυσε Γεωργική Σχολή στην Τίρυνθα για να διδαχθούν οι νέοι την γεωργική τέχνη.  Το νέο Πανεπιστήμιο να είναι μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας που θα δώσει πνοή στον πρωτογενή τομέα, όπως ακριβώς το οραματίστηκε και ο πρώτος Κυβερνήτης μας. Β) Η μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της μόνιμης μείωσης έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ – Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα Καύσιμα), καθώς και στα γεωργικά μηχανήματα και τις ζωοτροφές. Γ) Ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προτείνουμε την υπαγωγή στον υπερ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων και ζωοτροφών για δύο τουλάχιστον έτη από τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.  Δ) Επενδύσεις στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με αρδευτικά έργα υποδομής, με στόχο την συγκέντρωση των υδάτων, την αντιμετώπιση περιόδων λειψυδρίας  και την αποφυγή καταστροφικών πλημυρών. Ε) Άρση των περιορισμών της Ε.Ε. για μέγιστη παραγωγή στα ελληνικά προϊόντα με συγκριτικά ποιοτικά πλεονεκτήματα. ΣΤ) Χρηματοδότηση της ιδρύσεως νέων συναιτερισμών με σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο και επένδυση σε νέες δυναμικές καλιέργειες (π.χ. αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών κ.α.).

---- Την φοροδιαφυγή πιστεύετε ότι κάποια στιγμή μπορεί το Κράτος να την περιορίσει;

«Και σε αυτό το θέμα έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις: Α) Την καθιέρωση ενός απλού συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις, με την φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος (έσοδα – έξοδα) για όλους. Β) Την οριστική κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις και στη συνέχεια και σταδιακά για τις υπόλοιπες νομικές μορφές.  Γ) Την επέκταση του συστήματος Εισροών – Εκροών στο σύνολο της αγοράς καυσίμων, δηλαδή στα Διυλιστήρια, τις Εταιρίες Εμπορίας Καυσίμων και στα  Πρατήρια. Δ). Η ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων της πλατφόρμας MyData να είναι υποχρεωτική μόνο στα έσοδα».

--- Η ανεργία έχει μειωθεί ή έχει αυξηθεί;

«Μπορεί να καταγράφεται μείωση της στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 στο 11,2% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όμως δεν καταγράφεται το γεγονός ότι σχεδόν 500 χιλ. νέοι και νέες της χώρας μας έφυγαν στο εξωτερικό την τελευταία δεκαετία, οπότε η μείωση της ανεργίας οφείλεται και στην εκροή εργατικού δυναμικού και μάλιστα υψηλού μορφωτικού επιπέδου». 

----Σας ευχαριστώ θερμά και καλή συνέχεια στη βουλευτική σας δράση.

«Κι εγώ σας ευχαριστώ»

Ετικέτες

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βετεράνων (διαχρονικών) αθλητών που θα πραγματοποιεί στο Τορούν της Πολωνίας θα πάρει μέρος ο περιστεριώτης ακοντιστής Ηλίας Βασιλειάδης.

Ετικέτες

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ολοκλήρωσε την Β’ Φάση (23-25/2) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών Κ19 (γεννημένοι 2005 και μικρότεροι) η ομάδα πόλο του ΓΣ Περιστερίου!

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας