Τελευταία ενημέρωση 21:23, 16 Απρ 2024
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Ερωτηματικό προκαλεί το σχήμα που θα επιλέξει στον Ατρόμητο, ο νέος προπονητής Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο εμπιστεύτηκε τριάδα στην άμυνα.

Όπως γράφει το atromitistas.gr ο 47χρονος Αυστριακός προπονητής δεν έχει κάποιο αγαπημένο σύστημα, που δουλεύει και χρησιμοποιεί στις ομάδες του.

Στα 216 ματς που έχει κοουτσάρει σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία Αυστρίας έχει εμπιστευτεί τις περισσότερες φορές το 4-2-3-1, ενώ τον τελευταίο χρόνο επέλεγε το 3-5-2 ή το 5-3-2 σε Αλτάχ και Ραπίντ Βιέννης. Στην τελευταία είχε παρατάξει την ομάδα του μόλις μία φορά με 4-2-3-1 και ακόμα μία με 4-3-3 (με ανάποδο τρίγωνο στα χαφ), ενώ δεύτερο κατά σειρά σύστημα στην προτίμηση του ήταν το 5-4-1.

Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το 4-1-4-1, το 4-3-3 (στην χρονιά της ανόδου από την δεύτερη στην πρώτη κατηγορία με την Αλτάχ), το 4-4-2 (την πρώτη του σεζόν με την ίδια ομάδα στα… σαλόνια) και τις παραλλαγές του (με δύο «εξάρια», αλλά και με «ρόμβο»).

Στον Ατρόμητο είναι πολύ πιθανό να πάει σε ένα 4-2-3-1, σύστημα το οποίο δουλεύει η ομάδα του Περιστερίου τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής ενίσχυσης και της οριστικής διαμόρφωσης του δυναμικού.

Ετικέτες

Μεγάλη δημοσιότητα έχει δοθεί από τον αθλητικό τύπο της Αυστρίας για τη μετακόμιση του Νταμίρ Κάναντι στην Ελλάδα. Ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι μόνο τυχαίος δεν θεωρείται στην Αυστρία γι' αυτό και από χθες που έγινε γνωστή η συμφωνία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο της πατρίδας του για να πει τις πρώτες εντυπώσεις του αλλά και για να δεχθεεί. Είπαμε όμως μόνο τυχαίος δεν είναι. Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε την ομάδα ενός μεγάλου χωριού 6.000 κατοίκων που βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και τον Νοέμβριο του 2016 την παρέδωσε στον διάδοχο του, Βέρνερ Γκράμπερ, ούσα κορυφή του αυστριακού πρωταθλήματος.

Η Άλταχ την τελευταία τετραετία σημείωσε αξιοθαύμαστη πρόοδο κάτι που πιστώνεται εν πολλοίς στον Νταμίρ Κάναντι.

Πρόκειται για την ιστορία μιας ακόμη ποδοσφαιρικής «σταχτοπούτας» που δεν κατόρθωσε ωστόσο να ολοκληρώσει τον δρόμο προς την κορυφή, αφού ο 47χρονος τεχνικός εξαργύρωσε τις ανεβασμένες μετοχές του με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ραπίντ Βιέννης.

Αναμορφωτής της Άλταχ θεωρείται ο εδώ και λίγες ώρες προπονητής του Ατρομήτου, ο οποίος την ανέλαβε στις 7 Ιανουαρίου 2013.

Πρωταρχικός στόχος, ο οποίος στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία ήταν να την οδηγήσει στην προαγωγή στα μεγάλα σαλόνια για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου κάτι που έγινε πράξη.

Με μπάτζετ μόλις 4 εκατ. ευρώ η Άλταχ αγόραζε κατά κανόνα άπειρους παίκτες, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις περνούσαν απαρατήρητοι από τους μεγάλους συλλόγους της χώρας.

Ο Κάναντι ήταν ο προπονητής ο οποίος διέγνωσε το ταλέντο τους αναδεικνύοντας τους.

O 46χρονος προπονητής προσπάθησε να παίξει με τρία στόπερ και δύο ακραία μπακ θυμίζοντας Αντόνιο Κόντε. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν...

Αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, ο «θαυματοποιός» της Άλταχ άφησε στη μέση το πρότζεκτ και ανέλαβε έναν μεγάλο σύλλογο που βρίσκόταν σε περίοδο κρίσης. Την Ραπίντ Βιέννης.

Το αποχαιρετιστήριο ματς στον πάγκο της Άλταχ συνδυάστηκε με εμφατική επικράτηση επί της Αούστρια Βιέννης (5-1).

«Ήταν λογικό πως θα έκανε το μεγάλο βήμα, αλλά μας εξέπληξε ο χρόνος που συνέβη. Σεβαστήκαμε την επιθυμία του», ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής, Γκέοργκ Τσελχόφερ.

Την σεζόν 2014/15 ο Κάναντι οδήγησε την Άλταχ στην έξοδο στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης, ενώ την σεζόν 2015/16 η πρώην ομάδα του κατετάγη όγδοη.

Στην περυσινή σεζόν η Άλταχ πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία φτάνοντας στο σημείο να βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά την συμπλήρωση 20 αγωνιστικών (13-3-4). Μέχρι που ο Κάναντι αποχώρησε για να αναλάβει την Ραπίντ Βιέννης. Μια απόφαση που αποδείχθηκε λανθασμένη...

Ετικέτες

Η Γυναικεία Ομάδα του Ατρόμητου που «καλλιεργεί» στο δικό της επίπεδο με μεγάλη επιτυχία τμήματα Ακαδημίας έλαβε μέρος στη μεγάλη γιορτή του ΑΟΔΗΠ την περασμένη Δευτέρα στη Χωράφα και τα κορίτσια καταχειροκροτήθηκαν μόλις παρέλασαν μπροστά από την κερκίδα.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κ. Ξένη Κορόγιαννη τίμησε τη γυναικεία ομάδα εκ μέρους της δημοτικής αρχής απονέμοντας τα μετάλλια στην αρχηγό Μαίρη Τράγου/

 

Ετικέτες

 Στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Ευκλείδης Μεγάρων με την επωνυμία «Σάκης Κουβάς 2017» έλαβε μέρος ένα τμήμα της Ακαδημίας του Ατρόμητου και στη φωτό βλέπουμε τον θρύλο του μεγαρίτικου ποδοσφαίρου μαζί με τα παιδιά του Ατρόμητου και τον προπονητή τους Σωτήρη Ρίζο. Στη θέα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου τα παιδιά έδειξαν σεβασμό, δεν γνωρίζουν όμως  φυσικά το μεγάλο ποδοσφαιρικό παρελθόν. Εμείς ευχόμαστε να μοιάσουν ποδοσφαιρικά και να ξεπεράσουν τον αποκαλούμενο θρύλο των Μεγάρων!  Πατώντας λοιπόν στο Google «Σάκης Κο», αμέσως πρώτο εμφανίζεται το όνομα του Σάκη Κουβά και σύμφωνα με το Bικιπαίδεια: «Ο Αθανάσιος (Σάκης) Κουβάς (γεννημένος το 1946), είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού.

Αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στον Βύζαντα Μεγάρων, ενώ για μία μόνο αγωνιστική περίοδο (1971-72), αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Τελικά μετά από έναν χρόνο επέστρεψε και πάλι πίσω στην παλιά του ομάδα, όπου και έκλεισε την καριέρα του, το 1982.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε τη μοναδική χρονιά που αγωνίστηκε σ' αυτόν το πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε και στους δύο αγώνες του Διηπειρωτικού κυπέλλου με αντίπαλο τη Νασιονάλ Μοντεβίδεο.

Στον Βύζαντα Μεγάρων χαρακτηρίστηκε ως παίκτης - σύμβολο για την ομάδα, ενώ μέχρι σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον σύλλογο. Κατά την πρώτη περίοδο που αγωνίστηκε στην ομάδα (1966-1971), ο Βύζας με αυτόν ως κύριο ηγέτη κατάφερε να ανέβει στην Α' Εθνική και να σημειώσει ιστορικές νίκες απέναντι σχεδόν σε όλες τις ισχυρές ομάδες.

Στο ενεργητικό του καταγράφεται και μία εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, σ' έναν φιλικό αγώνα με αντίπαλο το Μεξικό στο γήπεδο της Τούμπας (30 Σεπτεμβρίου 1971). Σημαντικότερος τίτλος του το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 με την εθνική ενόπλων στη Βαγδάτη, που ήταν βασικός και στους τρεις αγώνες της ομάδας.

Επίσης, αγωνίστηκε στην εθνική Ελπίδων, με την οποία το 1969 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Η ανακοίνωση του Ευκλείδη

Η ανακοίνωση του Ευκλείδη Μεγάρων για το τουρνουά που διοργάνωσε αναφέρει τα εξής:

Στην ιστορία πέρασε πλέον και το 4ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου με την επωνυμία «ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΑΣ 2017» που διοργανώθηκε από τον Α.Σ. Ευκλείδης Μεγάρων. Η συμμετοχή  των πρωταθλητριών  ομάδων της Αττικής στην κατηγορία Κ13, Φοίβος Βάρης για την Αν. Αττική, Α.Σ. Ευκλείδης για την Δυτ. Αττική, Ατρόμητος Αθηνών για την Αθήνα και Αετός Κορυδαλού για τον Πειραιά και συνοδευόμενοι από τις Κ11 ομάδες τους, έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο ποδοσφαιρικής γιορτής στην πόλη μας. Περίπου 350 παιδιά,  προπονητές,  και συνοδοί ομάδων  γέμισαν  το στάδιο Μεγάρων, παρόλη την καταρακτώδη βροχή που έπεφτε. Όλοι μαζί συνέβαλαν στο να διεξαχθεί ένα πραγματικά σπουδαίο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Το επίπεδο αναμενόταν υψηλό εφόσον ο διοργανωτής του τουρνουά ΑΣ Ευκλείδης, όντας πρωταθλητής Κ13 της ΕΠΣ Δυτ. Αττικής, φιλοξένησε τους πρωταθλητές των υπολοίπων ενώσεων της Αττικής: ΕΠΣ Αθήνας Ατρόμητο, ΕΠΣ Πειραιά Αετό Κορυδαλλού και ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής Φοίβο Βάρης.

Κυπελλούχοι για το 2017 αναδείχθηκαν ο Αετός Κορυδαλλού στους προΠαίδες Κ13 και ο Ατρόμητος Αθηνών στα Juniors Κ11. Ο Α.Σ. Ευκλείδης στους Κ13 κατέκτησε την δεύτερη θέση, και την Τρίτη θέση στην Κ11 (Juniors).

 Σημαντικό όμως είναι να αναφερθούμε και στους ανθρώπους αυτούς, που από το δικό τους πόστο ο καθένας, έδωσε την δυνατότητα της άρτιας διεξαγωγής της όλης οργάνωσης.Το πρώτο και μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, θα πούμε στον μεγάλο άσσο των γηπέδων Σάκη Κουβά, ο οποίος με πολύ μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση μας εμπιστεύτηκε το όνομα του να κοσμήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την διοργάνωσή μας. Στην ομιλία του ο Σάκης Κουβάς  τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, στην διαμόρφωση του ατόμου. Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μικρά παιδιά τα οποία δημιουργούν τον χαρακτήρα τους σε αυτές τις ηλικίες.

Ευχαριστίες οφείλουμε στους, Κους Δήμαρχο Μεγαρέων κο Σταμούλη Γρηγόριο, τον τ. Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κο Καράμπελα Κων/νο, την πρόεδρο ΝΠΔΔ ΗΡΟΔΩΡΟΣ όπου έχει στην αρμοδιότητά του τον αθλητικό τομέα κα Ρήγα, για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίοι ήταν σε άψογη κατάσταση γεγονός που επαληθεύτηκε παίρνοντας τα εύσημα από όλες τις ομάδες και τους συνοδούς τους.

Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο του δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ατρομήτου Αθηνών κο Αποστόλου Απόστολο καθώς και τον υπεύθυνο των ακαδημιών του ερασιτέχνη Ατρομήτου κο Θανάση Κασπίρη, για τη αμέριστη στήριξη τους και την αύρα που έδωσαν στο τουρνουά τα παιδιά και οι προπονητές των ακαδημιών της αθηναϊκής ομάδας της super league. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά το τουρνουά

 Κάβα Οικονομόπουλος Χρήστος

  • Κουφής Χρήστος Κρεοπωλείο

 Επίσης τα εύσημα δίνουμε στους διαιτητές των αγώνων, που με πρώτο γνώμονα την δικαιοσύνη και την ασφάλεια των παιδιών έκριναν όλους τους αγώνες. Σημαντική και η παρουσία των ιατρών – νοσηλευτών όπου ήταν εκεί για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες όταν χρειαστεί,  καθώς και το ασθενοφόρο του δήμου που ήταν σε επιφυλακή.

            Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του σταδίου που εξυπηρέτησαν κάθε ανάγκη που παρουσιάστηκε στη σωστή φιλοξενία των ομάδων και που ήταν πρόθυμοι να μας δώσουν λύσεις για οποιοδήποτε πρόβλημά μας.
           Τέλος ευχαριστούμε κυρίως τα παιδιά, όλους τους γονείς τους, τους παράγοντες, τους προπονητές και τους υπευθύνους των φιλοξενούμενων ομάδων, Ατρόμητος Αθηνών, Φοίβος Βάρης, Αετός Κορυδαλού και φυσικά του Α.Σ. Ευκλείδη Μεγάρων  που συμμετείχαν σ’ αυτήν την γιορτή του ποδοσφαίρου στο 4ο Τουρνουά Ακαδημιών ΄΄ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΑΣ 2017’’ και γίναμε όλοι μαζί οικογένεια, με στόχο την διασκέδαση και την άθληση των παιδιών μας. 

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε όλους στο 5ο τουρνουά "Σάκης Κουβάς - Μέγαρα 2018".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Ηρόδωρου Κος Σταμούλης Ιωάννης, ο τ. αντιδήμαρχος Κος Καράμπελας Κ. και σύσωμμο το Δ.Σ. του Α.Σ. Ευκλειδης.

 

 

Ετικέτες

Ακόμα μια όμορφη μπασκετική χρονιά φτάνει στο τέλος της για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ακαδημίας Μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης στο κλειστό Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» με την παρέλαση των τμημάτων και τις απονομές μεταλλίων και διπλωμάτων.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας