Τελευταία ενημέρωση 08:49, 24 Ιαν 2021
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Βραχεία αποδείχθηκε η θητεία του Μαυροκεφαλίδη στο Περιστέρι καθώς ανακοινώθηκε κι επίσημα η αποδέσμευση του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η ΚΑΕ Περιστέρι ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με το Λουκά Μαυροκεφαλίδη και του εύχεται καλή επιτυχία για το μέλλον»

Ετικέτες

«Το πλαίσιο των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία θα πρέπει να ανταποκρίνεται  στη σοβαρότητα των προκλήσεων που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα. Είναι θέμα συνέπειας της Ευρώπης και όχι θέμα ελληνικής τιμωρητικής διάθεσης απέναντι στη γείτονα» υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 FM και στο δημ/φο Γιάννη Πρετεντέρη.

«Η Τουρκία, είχε δύο δρόμους, της καλής συνεργασίας και της αποφυγής μονομερών ενεργειών και τον δύσκολο δρόμο των κυρώσεων. Η Ευρώπη δείχνει μια στάση υποχωρητική και επιφυλακτική απέναντι στο ζήτημα των κυρώσεων, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία της ως προς το γεωστρατηγικό της ρόλο και ως πυλώνας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε. Επισήμανε, ακόμη, ότι οι διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε η ΕΕ να φανεί αντάξια των αποφάσεων του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Η Ευρώπη δεν κάνει βήματα προς τα πίσω, κάνει αργά και δειλά μπροστά, αλλά, με αυτόν τον τρόπο δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες των μελών της» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς το ζήτημα της έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι χρονικό αλλά ποιοτικό, καθώς ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει για το σύνολο των Ελληνοτουρκικών διαφορών, όπως τις εκλαμβάνει η τουρκική πλευρά, αλλά μόνο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και όχι υπό την απειλή των όπλων.

 Δείτε εδώ το tweet.

Ακούστε εδώ το ηχητικό.

 

Ετικέτες

Το ντεμπούτο του Έλληνα σέντερ με την φανέλα του Περιστερίου δεν συνοδεύτηκε με νίκη αφού η ομάδα του γνώρισε την ήττα από το Λαύριο. Ο Γιάννης Μπουρούσης για τα δεδομένα της Basket League (και όχι μόνο) έδειξε πως μπορεί να προσφέρει ποιότητα στο παρκέ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον άφησε στο παρκέ για 14:56 όμως πρόλαβε να προσφέρει 19 πόντους (5/10διπ., 1/1τριπ., 6/9β.), 9 ριμπάουντ, μία ασίστ όμως υπέπεσε σε 5 λάθη.

Ετικέτες

«Είμαστε στην τελική ευθεία της μεταβατικής περιόδου για το Brexit και θα θέλαμε να δούμε τις διαφορές μας να γεφυρώνονται και να καταλήγουμε σε συμφωνία», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τις επιχειρήσεις με τίτλο «Industry Day», που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι για την Ελλάδα είναι σημαντικό να διατηρηθεί το ίδιο υψηλό επίπεδο οικονομικής αλληλεξάρτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο και μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πολύ πλούσιες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, με τα εκατομμύρια εισαγωγών και εξαγωγών, αλλά και στην υψηλή τουριστική κίνηση, που καταγράφεται. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μόνο το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών επισκεπτών. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «θέλουμε να δούμε αυτά τα νούμερα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε τους ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, που ενώνουν τις δύο χώρες και επισήμανε την ανάγκη να διευκολυνθούν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εκατέρωθεν, ώστε οι διμερείς σχέσεις να εξελιχθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Άλλωστε, όπως σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης, τo Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μόνο ένας σημαντικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα από τα παλαιότερα μέλη της και μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα έπρεπε να έχει μια ομαλή σχέση μαζί της την επομένη της αποχώρησής του.

Ετικέτες

Ένας από τους ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη εμπειρία στον Άγιο Ιερόθεο είναι ο Γιώργος Πολίτης.

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας