Τελευταία ενημέρωση 18:43, 31 Μαρ 2023
Θοδωρής Λαπατάς

Θοδωρής Λαπατάς

Επιστροφή στις προπονήσεις για το Περιστέρι το μεσημέρι της Πέμπτης (23/2) έπειτα από την τριήμερη άδεια που έδωσε στους παίκτες του ο Βασίλης Σπανούλης, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο 48ο Κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Οι «κυανοκίτρινοι» επέστρεψαν στο παρκέ, απ’ όπου απουσίαζαν ο Σιλβέιν Φρανσίσκο και ο Αλέκσα Ραντάνοβ, λόγω των υποχρεώσεων τους με την Εθνική Γαλλίας και Εθνική Σερβίας αντίστοιχα, όπως και οι Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Χουγκάζ με την Εθνική Ελλάδος.

Το Περιστέρι  ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη, για την 17η αγωνιστική της Basket League την επόμενη Κυριακή (5/3).

Ετικέτες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στο πλαίσιο των Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης της ΒΑΑ/ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας 2014-2020.

Το Συνέδριο με τίτλο «Σχεδιασμός Δράσεων Κοινωνικής  Συμπερίληψης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας 2014-2020: Η Συμβολή του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της Δια-δημοτικής Συνεργασίας στη Δυτική Αθήνα στους τομείς της Κοινωνικής Ένταξης και Φροντίδας δίνοντας έμφαση στα Δια-δημοτικά Θεματικά Κοινωνικά Δίκτυα  και συγκρότηση «Κοινωνικών Οικονομιών Κλίμακας» για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών υπηρεσιών προς τις Ευπαθείς Ομάδες.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στις Πολιτικές και Δράσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την Ισότητα των Φύλων, τη Δημογραφική Πολιτική και την πολυεπίπεδη στήριξη της Οικογένειας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της ανάληψης δράσεων κοινωνικής καινοτομίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της Κοινωνικής Ένταξης  στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Εκτενής αναφορά έγινε στην αποτίμηση των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας και παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά εργαλεία του Έργου (www.socialinnovationforum.gr & www.socialinnovationnet.gr). Παρουσιάστηκαν οι Ομαδικές Δραστηριότητες του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων των Στελεχών Πεδίου των Κοινωνικών Δομών των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με θεματολογία που άπτεται των προβλημάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της τοπικής κοινωνίας.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε διαδικτυακά και είναι διαθέσιμο στο link:

https://www.youtube.com/live/wDHDr2jOPvg?feature=share

Ετικέτες

Ο περιστεριώτης Γιώργος Σωτηρόπουλος  που έχει «οργώσει» με ποδήλατο την Ελλάδα και το όνειρο της Γαλλίας

Γεννημένος στο Λόφο Αξιωματικών ο Γιώργος Σωτηρόπουλος από πολύ μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερη αγάπη στο ποδήλατο. Όταν στα 18 του χρόνια έπιασε την πρώτη του δουλειά στη Πλατεία Βάθης πηγαινοερχόταν με το ποδήλατο του. Μεγαλώνοντας η αγάπη του για το πεντάλ τον έφερε σε αγώνες κοντινών αποστάσεων και κατόπιν μεγαλύτερων. Σήμερα στα 55 σχεδόν χρόνια έχει «οργώσει» σχεδόν όλη την Ελλάδα ενώ έχει πάρει μέρος και σε ποδηλατικό αγώνα στη Γαλλία που του επεφύλαξε μια επώδυνη εμπειρία. Ρομαντικός λάτρης και ερασιτέχνης που πρέπει όμως να συμπεριφερθεί σαν επαγγελματίας όπως ανεβαίνει πάνω στην σέλα του ποδηλάτου. Ας αφήσουμε όμως τον ίδιο να μας διηγηθεί την όμορφη ιστορία του:« Το ποδήλατο αποτελούσε πάντα για εμένα το αγαπημένο μεταφορικό μέσο. Το γραφείο μπορεί να ήταν στον 6ο όροφο ενός κτιρίου αλλά το είχα πάντα κοντά μου. Κάποια στιγμή το άφησα αλλά πριν από καμιά δεκαριά χρόνια το έπιασε πάλι και τώρα δεν μπορώ να το αφήσω. Πήγα σε ένα αγώνα στη Κινέττα 30 χιλιομέτρων και μετά με την προτροπή ενός φίλου μου πήρα μέρος στον αγώνα 200 χιλιομέτρων «Άττικα», μου άρεσε και γλυκάθηκα. Άρχισα να παίρνω καλύτερο ποδήλατο, να προπονούμαι περισσότερο, να προσέχω τη διατροφή μου, να κάνω χειμερινό κολύμπι και να τρέχω σε όλο και περισσότερους αγώνες. Πλέον οι αγώνες 200 και 300 χιλιομέτρων είναι κάτι σαν προπόνηση, φέτος χάρηκα πολύ που έβγαλα με άνεση το 600αρι της Πελοποννήσου και να σκεφθείτε δεν είναι εύκολο για ένα ερασιτέχνη. Πρωί Παρασκευής πήγα στη δουλειά και το απόγευμα ξεκίνησα τον αγώνα. Ήμουν τρεις μέρες πάνω στο ποδήλατο με 3,5 ώρες ύπνου και πρέπει να διαχειριστείς την κούραση, το φαγητό, τον ύπνο. Και δεν είναι μόνο αυτό, πρέπει για να συνεχίσεις να βγάλεις κάποιους χρόνους αλλιώς βγαίνεις εκτός. Οι αγώνες αυτοί είναι κατά κάποιο τρόπο επίσημοι, δεν υπολείπονται σε τίποτα, τους διοργανώνουν Γάλλοι με εκπροσώπους τους στην Ελλάδα, τα μετάλλια και το καλεντάρι έρχονται από τη Γαλλία».

Και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος συνεχίζει: «Έχω κάνει το 600αρι Ελευσίνα – Πύργος και Πύργος – Ελευσίνα σε 27 ώρες ποδηλάτου, το 1000αρι της Πελοποννήσου με 49 ώρες καθαρό ποδήλατο. Φέτος έτρεξα στο 200αρι γύρο Πηλίου, στη Κρήτη το 200αρι γύρο Ψηλορείτη, το 400αρι Μαρούσι – Παρνασσός και επιστροφή, το 200αρι γύρος της Χαλκίδας αλλά και την Σπαρτακιάδα 250 χιλιόμετρα από το Καλλιμάρμαρο στη Σπάρτη. Θα κάνω ποδήλατο μέχρι να πεθάνω. Σου προσφέρει ελευθερία, υγεία βλέπεις πράγματα που δεν μπορείς  να δεις με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μέσα στη φύση, έχεις μια άλλη αίσθηση που δεν περιγράφεται». Όσο για τον επόμενο μεγάλο στόχο του; «Θέλω πάρα πολύ να τρέξω το καλοκαίρι στη Γαλλία στη διαδρομή 1230 χιλιομέτρων Παρίσι – Μπρεστ και επιστροφή. Έχω πάει μια φορά αλλά δεν τερμάτισα. Εγκατέλειψα στα 600 χιλιόμετρα γιατί έκανα ένα πισωγύρισμα και κρέμασε ο αυχένας μου, δεν μπορούσα δηλαδή να σηκώσω το κεφάλι μου, το παθαίνουν συχνά οι ποδηλάτες. Θέλω πολύ να το κάνω αυτόν τον αγώνα είναι ο πιο παλιός στη Γαλλία από το 1890 και είναι υπέροχος. Οι κάτοικοι από τα χωριά αφήνουν φαγητό για τους ποδηλάτες μπροστά στα σπίτια τους, σε υποδέχονται με χειροκροτήματα, απίστευτα όμορφος αγώνας που εύχομαι να τον πραγματοποιήσω».

 

 

 

 

Ετικέτες

Ο Ανδροκλής Κωνσταντινίδης έγραψε τη δική του ιστορία στον Ατρόμητο και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ της ομάδας.

Ετικέτες

Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του ο Μάρκους Ντένμον αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» που επέλεξε ο Βασίλης Σπανούλης στο ξεκίνημα του ως προπονητής από τον πάγκο του Γ.Σ.Περιστερίου.

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας