Τελευταία ενημέρωση 03:24, 18 Απρ 2026

Αστέρια σε άνοδο με γκολ από το μέλλον!

Κατηγορία Ερασιτέχνης
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο επιθετικός δεν είναι απλώς ο παίκτης που τελειώνει τις φάσεις. Είναι αυτός που διαβάζει πρώτος το παιχνίδι, δημιουργεί χώρους, πιέζει, συνεργάζεται και αποφασίζει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 Πέντε επιθετικοί της Κ15 του AΠΣ Ατρόμητος Αθηνών  μιλούν για τη θέση τους, τη νοοτροπία του γκολ, τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και το πώς χτίζεται ένας επιθετικός από μικρή ηλικία.

Πότε και πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και τι σε έκανε να διαλέξεις την επίθεση;

Ακριτίδης Κ: Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ομάδα 7 χρόνων, όμως από μικρός έπαιζα με τον μπαμπά μου και τον θείο μου οι οποίοι ήταν αυτοί που με έκαναν να αγαπήσω την μπάλα. Διάλεξα την επίθεση επειδή είναι μια θέση που μπορώ να παίζω καλά σκοράροντας και βοηθώντας την ομάδα μου να πάρει την νίκη.

Σκιαθίτης Γ: Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα σε ηλικία τον 5 ετών ,την θέση του επιθετικού  δεν την διάλεξα εγώ αλλά οι προπονητές μου

Σμυρνάιος Χ: Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από 4 χρονών. Ξεκίνησα ποδόσφαιρο επειδή έβλεπα τον αδελφό μου να παίζει και μου άρεσε πολύ. Και διάλεξα την επίθεση γιατί μου αρέσει να βάζω γκολ και να βοηθάω την ομάδα μου.

Συξέρης Α: Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα στην ηλικία των 6 ετών και από την αρχή είχα επιλέξει τον δρόμο του επιθετικού καθώς λάτρευα να σκοράρω και να δίνω πάσες που θα βοηθούσαν τους συμπαίκτες μου.

Διαμαντής Ν: Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 6 διότι από την πρώτη φορά που έπαιξα το αγάπησα σαν άθλημα. Ο λόγος που επέλεξα την επίθεση είναι  ότι μου αρέσει να σκοράρω.

Ποιο θεωρείς το δυνατότερο στοιχείο στο παιχνίδι σου;

Ακριτίδης Κ: Θεωρώ πως τα δυνατότερα στοιχεία στο παιχνίδι μου είναι  η ταχύτητα μου όπως και η αντίληψη που έχω μέσα στο παιχνίδι.

Σκιαθίτης Γ: Θεωρώ ότι το δυνατόν μου σημείο είναι η ταχύτητα και  η δύναμη

Σμυρνάιος Χ: πιστεύω πως το δυνατότερο στοιχείο μου είναι το τελείωμα μου.

Συξέρης Α: Το δυνατότερο μου στοιχείο πιστεύω πως είναι η ταχύτητα μου και οι πάσες ακριβείας μου.

Διαμαντής Ν: Τις κάθετες μπαλιές μου

Ποιος επιθετικός (Έλληνας ή ξένος) αποτελεί πρότυπο για εσένα και γιατί;

Ακριτίδης Κ: Ένας επιθετικός ο οποίος αποτελεί πρότυπο για εμένα είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς και τον θαυμάζω πάρα πολύ επειδή είναι ικανός στο να σκοράρει και να βοηθάει την ομάδα του.

Σκιαθίτης Γ: Το πρότυπο μου είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς γιατί ήταν γρήγορος και δυνατός

Σμυρναίος Χ: Για εμένα ο Λιονέλ Μεσι είναι το πρότυπο μου γιατί κάνει τα δύσκολα να φαίνονται πολύ απλά.

Συξέρης Α: Το πρότυπό μου είναι ο Καρετσας καθώς παίζει σε όλες τις θέσεις του επιθετικού, σκοράροντας συνεχώς.

Διαμαντής Ν: Ο επιθετικός που αποτελεί πρότυπο για εμένα είναι ο Μέσσι, διότι μου αρέσει πολύ η τεχνική του και οι κινήσεις που κανει μέσα στο γήπεδο

Υπάρχει κάποιο γκολ ή αγώνας φέτος που δεν θα ξεχάσεις;

Ακριτίδης Κ: Δεν θα ξεχάσω τον τελικό του Τουρνουά όπου έγινε στις γιορτές, στον οποίο έβαλα γκολ ένα λεπτό πριν λήξει το παιχνίδι 1-1 και το έκανα 2-1 παίρνοντας το τρόπαιο για την ομάδα μου.

Σκιαθίτης Γ: Το γκολ και ο αγώνας που δεν θα ξεχάσω είναι στον τελικό novus cup με τον ΟΦΗ που κερδίσαμε 3-0

Σμυρναίος Χ: Μια κεφαλιά που έβαλα εναντίον των Αγίων Αναργύρων γιατί ήταν αρκετά δύσκολα και κρίσιμη για την νίκη μας.

Συξέρης Α: Ο αγώνας που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι εναντίον του ΟΦΗ που έτυχε να σκοράρω δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα μου.

Διαμαντής Ν: Ο αγώνας με τον Πανιώνιο γιατί ήταν η παλιά μου ομάδα και άνοιξα και το σκορ στον αγώνα.

 Προτιμάς να ζητάς την μπάλα στα πόδια ή στον χώρο και γιατί;

Ακριτίδης Κ: Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση επειδή κάνω και τα δύο εξίσου καλά, πιστεύω όμως ότι στον χώρο το προτιμώ περισσότερο λόγο ταχύτητας.

     Σκιαθίτης Γ: Προτιμάω στον χώρο γιατί είμαι γρήγορος

     Σμυρνάιος Χ: προτιμώ να ζητάω την μπάλα στα πόδια για να μπορώ    να ντριμπλαρω τους αντιπάλους ή να έχω χώρο για να δημιουργήσω

    Συξέρης Α: Προτιμώ να ζητάω μπάλα στα πόδια διότι έχω πολύ καλή τριπλά και τεχνική ταυτόχρονα

Διαμαντής Ν: Προτιμώ να δέχομαι την μπάλα στα πόδια γιατί είμαι πιο δημιουργικός και μπορώ να βγάζω μπαλιές στο χώρο.

Ποιο τελείωμα θεωρείς πιο δύσκολο: με τη μία, μετά από κοντρόλ ή υπό πίεση;

Ακριτίδης Κ: Πιστεύω ότι ποιο δύσκολο είναι το τελείωμα με την μια επειδή πρέπει να ζυγίσεις καλά το σώμα και το σουτ.

Σκιαθίτης Γ: Θεωρώ το τελείωμα υπό πίεση είναι πιο δύσκολο

Σμυρνάιος Χ: Πιστεύω το πιο δύσκολο τελείωμα είναι υπό πίεση γιατί υπάρχει πολύ λίγος χρόνος αντίδρασης.

Συξέρης Α: Το τελείωμα που θεωρώ πιο δύσκολο είναι υπό πίεση διότι δεν έχεις πολύ χρόνο σκέψης.

Διαμαντής Ν: Θεωρω ως πιο δύσκολο τελείωμα με την μία γιατί πρέπει να έχεις αποφασίσει πριν σου έρθει η μπάλα τι θα κάνεις και πως θα τοποθετήσεις το σώμα σου ώστε να σκοράρεις.

Πόσο σημαντικό θεωρείς το αμυντικό κομμάτι για έναν σύγχρονο επιθετικό;

Ακριτίδης Κ: Θεωρώ πολύ σημαντικό το αμυντικό κομμάτι για έναν σύγχρονο επιθετικό γιατί έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο και είναι πολύ σημαντικό επίσης για το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Σκιαθίτης Γ: Ίσως ένα από τα σημαντικοτερα

Σμυρνάιος Χ: Είναι αρκετά σημαντικό για να βοηθάει την ομάδα να κλέβει πιο γρήγορα την μπάλα και να μην δέχεται εύκολα γκολ

Συξέρης Α: Πιστεύω είναι εξίσου σημαντικό το αμυντικό κομμάτι για έναν επιθετικό γιατί πρέπει να υπάρχει συνδυασμός και των δύο (επίθεσης και άμυνας).

Διαμαντής Ν: Το θεωρώ πολύ σημαντικό, γιατί ένας επιθετικός πρέπει να βοηθάει την ομάδα στην άμυνα και όχι μόνο στην επίθεση και αυτό μπορεί να τον κάνει να διακριθεί από τους υπόλοιπους επιθετικούς.

Πιστεύεις ότι ένας επιθετικός πρέπει να είναι “εγωιστής” μέσα στο γήπεδο;

Ακριτίδης Κ: Πιστεύω πως ένας επιθετικός πρέπει να είναι τόσο εγωιστής όσο του επιτρέπει η κάθε φάση, προέχει το συμφέρον της ομάδας και μετά η ατομική διάκριση μέσα στο γήπεδο.

Σκιαθίτης Γ: Πιστεύω ανάλογα την φάση και πάντα για το καλό της ομάδας

Σμυρνάιος Χ: Είναι σημαντική η ατομική προσπάθεια για έναν επιθετικό αλλά το βασικότερο είναι η ομαδική συνεργασία. Άρα όχι δεν πρέπει να είναι εγωιστής.

Συξέρης Α: Πιστεύω πως ένας επιθετικός πρέπει να είναι εγωιστής αλλά μέχρι ένα όριο κυρίως όταν πατάει περιοχή.

Διαμαντής Ν: Όχι, θα πρέπει να είναι ομαδικός αλλά όταν χρειαστεί τότε μπορεί να πάρει και μια πρωτοβουλία και να κάνει κάτι για τον εαυτό του.

Αν σε έβλεπες σε 5 χρόνια, πώς θα ήθελες να έχει εξελιχθεί το αγωνιστικό σου προφίλ;

Ακριτίδης Κ: Σε 5 χρόνια θα ήθελα να έχω κάνει κάποιο συμβόλαιο σε μια καλή και μεγάλη ομάδα όπως ο Ατρόμητος.Επίσης θα ήθελα να έχω βελτιωθεί και άλλο για στηρίξω κάτι τέτοιο.

Σκιαθίτης Γ: Θα θελα να με έβλεπα στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου και να έπαιζα στην εθνική Ελλάδος

Σμυρνάιος Χ: Θα ήθελα να γινω λίγο πιο γρήγορος και να βελτιώσω την τεχνική μου.

Συξέρης Α: Σε πέντε χρόνια θα ήθελα να έχω υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ατρόμητος. (Ελλάδα ή Εξωτερικό).

Διαμαντής Ν: Θα ήθελα να έχω βελτιώσει το αδύναμο πόδι μου και τη φυσική μου κατάσταση.

Τι σημαίνει για εσένα να μαθαίνεις τη θέση του επιθετικού σε μια ακαδημία όπως του Ατρομήτου;

Ακριτίδης Κ: Για μένα είναι πολύ σημαντικό να εξελίσσομαι στη θέση του επιθετικού σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος και να μαθαίνω νέα πράγματα τα οποία δεν θα μπορούσα να μάθω από ομάδες μικρότερης κατηγορίας!!!

Σκιαθίτης Γ: Το καλύτερο που θα μπορούσε μου έχει συμβεί είναι να είμαι στις ακαδημίες του Ατρόμητου .

Σμυρνάιος Χ: Αρχικά νιώθω χαρά που είμαι σε μια τέτοια ακαδημία με μια πολύ καλή ομάδα. Επίσης περηφάνεια γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είναι πολύ τιμητικό που είμαι μέλος του. Και τέλος πιστεύω ότι θα γίνω καλύτερος επιθετικός λόγω της ποιότητας και την εμπειρίας που έχουν οι προπονητές μου.

Συξέρης Α: Για εμένα πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό που μαθαίνω μία από τις δυσκολότερες θέσεις στην ακαδημία του Ατρόμητου, διότι μπορώ να μάθω πράγματα που σε άλλες ακαδημίες δεν μαθαίνεις.

Διαμαντής: Για μένα σημαίνει πολλά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια τέτοια ομάδα οπως είναι αυτή του Ατρομήτου.

ΚΑΤ.ΚΟΛΙΟΥ

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας